×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

LDLC trotsar oddsen — slår ut Virtus.pro

1
Franska LDLC.com är vidare till semifinal på ESL One Cologne efter att ha besegrat de regerande mästarna, Virtus.pro, med 2-0 i kartor.
Den tredje kvartsfinalen av fyra är färdigspelad, och det är aningen oväntat franskbaserade LDLC.com som står som segrare i mötet med EMS One Katowice-mästarna Virtus.pro. Resultatet med 2-0 i kartor, och LDLC står ännu obesegrade i turneringen.

Ett oväntat slut på den första kartan

På de_dust2 fick Virtus.Pro börja CT och man hade inledningsvis stora problem att kontrollera LDLC:s fina T-spel. Först efter 5-0 började VP plocka några rundor och man kunde gå till halvtidsvila med 7 rundor bakom sig. I den andra halvan tog VP, ledda av Janusz "Snax" Pogorzelski, tidigt kommando och när det stod 14-11 såg det tämligen hopplöst ut för fransmännen. Men Hovik "KQLY" Tovmassian och hans LDLC höll nerverna i styr och vände situationen till 15-14-fördel.



KQLY avgjorde på ett spektakulärt sätt.


Väl i den sista rundan ställdes Jaroslaw "pasha" Jarzabkowski ensam kvar mot tre LDLC-spelare. Den tyngdlyftande polacken lyckades plocka de två första och aptera bomben men förnedrades till slut av Tovmassian, som bara hade 8 hp kvar, efter att fransmannen hoppat och oneshottat honom med USP som avslutning på den första kartan som alltså slutar 16-14 till fördel för LDLC.

En lika rafflande uppgörelse på de_mirage

På den andra kartan, de_mirage, som var Virtus.Pro val, fick fransoserna börja CT. Tack vara starkt spel av Vincent "Happy" Cervoni och Dan "apEX" Madesclaire klarade man av att hålla Virtus.Pro i schakt och tog med sig 10 rundor innan man begav sig till den röda sidan. Polackerna inledde fint som CT och såg till en början ut att, precis som på första kartan, vända resultatet till sin fördel men Madesclaire klev tillslut fram även i den andra halvleken och punkterade matchen. Kalaset slutade 16-12 och fransmännen blir tredje laget av fyra att få fortsätta sin resa mot guldet här i Köln under morgondagen.

NiP eller Cloud 9 blir motståndet i semifinal

Nästa möte blir dagens sista, där svenska NiP Gaming möter nordamerikanska Cloud 9 om avancemang. Svenskarna placerade sig tvåa i sin grupp efter vinster över Wolf och HellRaisers, men en förlust mot Epsilon. Kvartsfinalmotståndet, Cloud 9, har än så länge det jämnaste snittresultatet då under sin ESL One Cologne-resa besegrat Titan med 22-18 mot Dignitas med 16-14. Denna match bör dra igång om ungefär en halvtimme.

Dagens kvartsfinaler

09:00Sverige fnaticvs. Ukraina Na`Vi2-1 (16-11, 7-16, 16-14)
13:20Frankrike Epsilonvs. Danmark dignitas0-2 (9-16, 8-16)
15:30Frankrike LDLCvs. Polen Virtus.pro2-0 (16-14, 16-12)
18:20Sverige NiPvs. USA Cloud 9Betta i tipset

Tiderna ovan är höftade och kan komma att ändras under dagen.

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..