×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

fnatic slår Na`Vi — klara för semifinal

1
Den första kvartsfinalen på ESL One Cologne har avgjorts, där svenska fnatic står som segrare efter en 2-1-vinst över östeuropeiska Na`Vi.
Efter tre spelade kartor står det klart att fnatic säkrat en topp fyra-placering på ESL One Cologne. Vinsten innebär inte bara avancemang till semifinal, där antingen Epsilon eller Team Dignitas blir motståndet för svenskarna, utan även 22 000 garanterade dollar i prispengar.

Den inledande kartan, inferno

Na`Vi, som började CT, tog tidigt greppet om matchen med sitt fenomenala försvarsarbete. fnatic, som i vanliga fall alltid har svar på tal som T, såg idélösa ut och när det stod så mycket som 9-1 såg det tungt ut för Markus "pronax" Wallsten och hans mannar. Men det var just då allt vände. Med bättre koordinerade avslut, mer kreativitet och med fler individuella prestationer lyckades fnatic ta resterande rundor i den första halvleken, som alltså slutade 9-6.

När det nu var svenskarnas tur som försvarare och med momentumet maxat hade Na`Vi inte mycket att säga till om. Wallsten läste varje liten rörelse ukrainarna försökte sig på och fnatic stoppade tack vare det oftast Na`Vi innan de ens hann avsluta sina rundor. Runda efter runda gick till fnatics fördel efter fint spel av främst Jesper "jw" Wecksell. Na`Vi tog bara 2 rundor i den andra halvan och 16-11 blev slutresultatet som nu tagit fnatic ett stort steg närmare semifinal här i Köln.



jw satte sina skott i den inledande kartan.


En allt för bra slovak på de_dust2

Starten på den andra kartan var en direkt repris av den första. Med Na`Vi som försvarande lag radade Danylo "Zeus" Teslenko & co upp runda efter runda och denna gången blev det aldrig någon uppryckning av fnatic. 12-3 i halvtid skulle bli tufft att vända för fnatic, särskilt på en av de kartorna, de_dust2, som ukrainarna är bäst på. Trots att fnatic väl som CT tog några inledande rundor så var det Na`Vi, och framförallt Ladislav "GuardiaN" Kovács, som fortsatte storspela och med en fantastisk ace i den sista rundan av just Kovács så slutade matchen 16-7 och man såg i och med det till att ta det till en tredje avgörande karta, de_nuke.



GuardiaNs AWP var en stor del av kvitteringen.


En riktig rysare på de_nuke

På den avgörande kartan, de_nuke, var det återigen Na`Vi som började plocka rundor och trots tappra ecoförsök av fnatic rullade resultatet upp till 3-0. I den fjärde rundan försökte sig fnatic på en push mot den nedre bombplatsen och fina prestationer av Wallsten och Robin "flusha" Rönnquist gjorde att man enkelt plockade sin första runda vilket tvingade Na`Vi till eco. Rundorna därefter byttes fram och tillbaka, något som tack vare pengasystemet alltid gynnar terroristerna, och när Na`Vi tillslut fick ordentligt med pengar klev Wecksell istället fram och lyckades vinna ett tillsynes omöjligt 1on3-läge.



flusha var som bäst när det gällde.


Rundan som fnatics eminenta AWP-skytt kammade hem tvingade Na`Vi till ytterligare en eco vilket satte svenskarna i en väldigt fin sits med sitt nu 8-4-övertag. fnatics dominans fortsatte hela halvan ut och med 10-5 som anfallande lag på den mest CT-baserade kartan som finns såg det onekligen ut att bli Wallstens lag som skulle ta den första av fyra semifinalplatser.

Efter vunnen pistolrunda av Na`Vi började östeuropéerna sakta men säkert ta sig tillbaka i matchen och trots många fina prestationer av Freddy "krimz" Johansson jobbade sig Na`Vi upp till 14-14. I den 29e rundan hade fnatic tvingats till eco men på något sätt lyckades svenskarna vinna den efter att ha boxat in Kovács & co på den nedre bombplatsen. I den sista rundan hamnade Rönnquist i en svår 1on3 och det luktade övertid hela vägen hem till Sverige. Trots oddsen emot sig var det dock svensken som mirakulöst vann situationen och tog fnatic till semifinal med slutresultatet 16-14.

Epsilon mot Team Dignitas härnäst

Som skrivet ovan kommer fnatic att möta antingen Epsilon eller Team Dignitas i semifinal under morgondagen. Mötet mellan fransmännen och danskarna avgörs härnäst på ESL One Cologne, och man förväntar sig att matchen börjar så snart som spelarna riggat upp och produktionen är redo.

Dagens kvartsfinaler

09:00Sverige fnaticvs. Ukraina Na`Vi2-1 (16-11, 7-16, 16-14)
13:20Frankrike Epsilonvs. Danmark dignitasBetta i tipset
15:30Frankrike LDLCvs. Polen Virtus.proBetta i tipset
17:30Sverige NiPvs. USA Cloud 9Betta i tipset

Tiderna ovan är höftade och kan komma att ändras under dagen.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..