×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

ESL med ny regel — VAC-bannade får inte spela

1
Electronic Sports League har presenterat en ny regel som säger att VAC-bannade spelare inte tillåts i deras turneringar.
Efter att Anil "cLy" Gülec från Planetkey Dynamics åkte på en VAC-bannlysning stormade en stor del av CS:GO-scenen. Han sågs senare spela det sydvästra förkvalet till ESL One Cologne, där hans lag knep en av de fyra platser som fanns att hämta till det europeiska finalkvalet.

Nu har ESL presenterat en ny regel som säger att VAC-bannade spelare inte får spela deras turneringar, vilket gör att Gülecs lag nu sitter i en knipa inför kvalet till 250 000-dollarturneringen i Köln i augusti.

"Any player who has been caught cheating by the game publisher's anti-cheat system (VAC) in Counter-Strike: Global Offensive is not eligible to participate in this tournament", lyder den nya ESL-regeln.

Införandet av ovanstående textrad i regelboken kan vara en effekt av att professionella spelare, närmast i tankarna Jacob "Pimp" Winneche från Copenhagen Wolves, uttalat sig om missnöjet över att låta en person som fått sitt konto avstängt spela ett kval till en miljonkronorsturnering.

Vidare berättar ESL att de kommer att diskvalificera lag som ertappas spela med spelare som blivit tilldelade en VAC-bannlysning, men berättar inte om Planetkey Dynamics har kvar sin plats, minus cLy, i det europeiska kvalet.

30 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 30 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..