×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Fuskarduo avstängd i GDK — i fyra år

1
Emil "zaider" Brandt och Nicolai "moxxi" Tinggaard har stängts av i fyra år från Gaming.dk League efter att ha erkänt fusk efter VAC-bans.
Förra veckans våg av VAC-bans har inte bara drabbat den tyskturkiske spelaren Anil "cLy" Gülec, utan även den danska duon Emil "zaider" Brandt och Nicolai "moxxi" Tinggaard. Att båda fick en VAC-bannlysning togs upp för ett par dagar sedan, och trots att många påstår sig ha blivit felaktigt bannlysta valde zaider att springa i motsatt riktning och erkänna att både han och radarpartnern fuskat.

"Först och främst vill jag säga att jag är skyldig till min VAC-ban. Jag måste erkänna att jag till en början var förvånad över att jag var bannad och kunde inte komma på exakt varför, men när jag läste att även moxxi blivit avstängd mindes jag något av en tråkig situation för några månader sedan när vi, som de klapphattar vi var den kvällen, valde att använda fusk i en matchmaking-match", berättar zaider och fortsätter.

"Det är helt oförlåtligt och jag kan och kommer inte att rädda mig ur det på något sätt. Även om mina tidigare innehav av fusk tyder på annat tar jag stort avstånd från fusk — speciellt i tävlingssammanhang. Det hade aldrig hänt, har inte hänt i CS:GO och kommer säkerligen inte att hända i framtiden. Det är enormt tråkigt och jag kan inte be om ursäkt tillräckligt."

Inte första gången

Den danska duons historia är inte direkt till någon hjälp heller. För tre år sedan, i CS 1.6, ertappades nämligen båda med fusk i en match mot SK Gaming och fick en två år lång bannlysning. Då skylda man ifrån sig då det enda beviset var en Facebook-konversation mellan de båda, men zaider åkte snart fast för fusk även på ESL Wire.

Erkännandet i kombination med VAC-bannlysningen och, givetvis, duons nersmutsade dåtid har gjort att Gaming.dk valt att stänga av dem i fyra år, den dubbla längden mot den tidigare bannlysningen som gavs av XplayN.

16 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 16 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..