×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Devilwalk: Polisen är inblandad

2
DDoS-problemet har eskalerat — Fnatic-spelaren Jonatan "Devilwalk" Lundberg berättar i en intervju att polisen blandats in efter repeterade DDoS-attacker mot honom och hans mors företag.
FAKTA

Inom datasäkerhet är Denial of Service (ofta förkortat DoS) en attack mot ett datasystem i syfte att hindra normal användning av systemet.

De vanligaste attacktyperna är överbelastnings, där systemet kommer att använda någon knapp resurs (nästan) enbart till att hantera data genererat genom attacken.

Källa: Wikipedia
Under en senare tid har DDoS-attacker mot CS:GO-scenen förekommit en hel del och det har inte varit en ovanlig syn att matcher ställts in på grund av dessa. Ett av de drabbade lagen är Jonatan "Devilwalk" Lundbergs Fnatic, och nu har polis blandats in för att få stopp på attackerna.

— De jobbar faktiskt på det nu, i alla fall om jag har förstått det rätt. De ringde oss för att få ytterligare information och sådant, berättar Lundberg.

Det är i en intervju från Auguste "Semmler" Massonnat som Lundberg berättar att polis tillkallats då hans mors företag, som drivs från samma internetuppkoppling som Fnatic-profilen spelar från, tagit skada av attackerna.

— Visst om jag blir DDoS:ad, det är inget större problem, men hennes företag är ganska stort och nu för tiden drivs ett företag helt online. Varje bokning och sådant, allt sker online så de kan inte göra någonting när nätet är nere, fortsätter Devilwalk.

Fnatic-spelaren tycks inte vara den enda som försöker göra någonting åt problemet. Även NiP Gamings Richard "Xizt" Landström påstår sig veta vem som ligger bakom attackerna och har gått ut med uttalanden på Twitter där han uppmanar folk att kontakta polisen om de råkar ut för en attack.

NiP Gaming är ett av lagen som drabbats hårdast av DDoS-attacker då man flera gånger fått flytta matcher, och även ställa in dem, på grund av att en eller flera spelare utsatts. Om Lundbergs polisanmälan ger några konsekvenser återstår att se.

86 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 86 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..