×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSBlogginlägg

14-åriga Frozen får inte spela IEM Katowice

1
Igår kväll skrevs en Reddit-tråd som fick en hel del uppmärksamhet. Det handlar om 14-åriga David "Frozen" Cernansky, som i fjol hamnade i rampljuset när han lyckades kvala in till FPL, och hans lag eXtatus.

Slovakens femma lyckades ta sig vidare från ett öppet IEM Katowice-kval, och de stod redo för att tävla i det stjärnfyllda finalkvalet som erbjuder tre platser till den polska superturneringen. Inför helgens finalkval blev dock laget diskvalificerat för på grund av Cernanskys unga ålder, då reglerna säger att alla deltagare måste vara minst 16 år gamla.


En samling av frags från Frozens stream.


Detta har skapat en stor debatt kring åldersgränser och huruvida de är vettiga eller inte, och många anser att man oavsett ålder borde få tävla i CS:GO med målsmans godkännande. Jag själv känner väl för att instämma, att man som 14-åring borde få tävla på alla möjliga nivåer så länge man tas hand om. Jag förstår dock arrangören, för jag antar att de bara följer lagen.

Med tanke på att det finns prispengar kan ett deltagande i turneringen klassas som arbete, och lagar som förhindrar barnarbete gäller lär därmed även gälla i det här fallet. Jag är inte säker på att det är anledningen, men det skulle mycket väl kunna vara. Om det är så känner jag inte att det är ESL som skall hållas "skyldiga" för regeln, utan snarare den lagbok som ESL skrivit sina regler utifrån. Att det kanske ska finnas en detalj i lagen som rättfärdigar tävling av den här typen samtidigt som den förhindrar barnarbete. Jag vet inte.

Sen kanske ESL hade kunnat vara lite sköna och ge eXtatus chansen att plocka in en "laglig" inhoppare för finalkvalet, men jag tycker inte att det är konstigt att Frozen inte får spela. Det är sjukt olyckligt, men definitivt inte orimligt.


Om vi ignorerar lagar för en liten stund...
Tycker du att man som 14-åring skall få tävla om saftiga prissummor?


ps. När vi ändå är inne på åldersgränser vill jag ta tillfället i akt och påpeka att CS:GO är märkt PEGI 18, vilket är väldigt högt, och det tycker jag är ganska töntigt.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..