×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Det här med att publicera rykten

1
Ända sedan den där Slingshot-snubben började publicera olika former av rykten på Twitter har jag funderat rätt mycket på vad jag egentligen tycker om ryktespublicering. Fenomenet kommer alltid att finnas, och jag har själv stått som avsändare för liknande, så det är inte riktigt den biten jag vill prata om. Jag undrar mer om det är bra eller dåligt för scenen. För spänningen.

Rykten har ju alltid varit något intressanta, oavsett om det handlar om kändisar, skolkamrater, kollegor eller bara bekanta. Det är något som får igång ett surr vid vattenkylaren. Ofta marknadsförs även ett riktigt offentliggörande som ett rykte bara för att det skall skapa surr, exempelvis när en skådespelare ryktas för en roll. Just i esporten, framför allt när det kommer till spelarförändringar, är jag dock lite kluven.

Samtidigt som jag själv tycker om att ha koll på vad som händer kan jag tycka att det är synd att eliminera chockfaktorn i ett offentliggörande. Ponera att ryktet om att Fnatic går tillbaka till sin tidiga 2016-femma är sant. En tweet kan inte mäta sig med ett sånt offentliggörande från organisationen själva, en "bomb", och även om många misstänker att informationen är felaktig (eller i alla fall att situationen kan förändras) har överraskningen sabbats då idén redan planterats i folks huvuden. Det kommer inte som en blixt från en klar himmel.

Jag kanske låter som en hycklare nu eftersom jag berättar att jag själv ofta skriver om information som andra nyhetssajter spiller (senast för någon timme sedan), för det är en del av mitt jobb. I en perfekt värld hade jag nog dragit ner lite på det, inte specifikt på Fragbite utan i scenen överlag, för det känns inte som att jag blivit genuint överraskad på väldigt, väldigt länge.

Vad tycker ni om att rykten publiceras? Saknar ni att bli "överraskade"?

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..