×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Jag kan inte tippa för fem öre

1
Jag brukade vara riktigt duktig på att förstå lags styrkor och svagheter mot varandra, vilket gjorde att jag en gång i tiden faktiskt var grym på att tippa vinnare i head-to-heads. För bara något år sedan, på MLG Columbus, hade jag något löjligt resultat som 24/27 rätt, och bara ett något sämre snitt om man ser till kartresultat i bäst-av-tre-matcherna.

Det har faktiskt varit så ett tag, ända sedan CS 1.6. För sex-sju år sedan fick jag till och med smeknamnet CS-oraklet av självaste Emil "HeatoN" Christensen (vilket jag faktiskt är lite stolt över). På senare tid har jag dock varit riktigt off, och det är nog för att CS:GO har blivit så pass jämnt att det är totalt bortom min kunskap.

För att ge några exempel på hur snett mitt tänkande har varit kan jag ju påpeka att jag kliade mig i huvudet när Astralis lät Train gå igenom mot OpTic, som är ett erfaret lag på kartan, trots den fullkomliga överkörningen de upplevde mot Godsent. Där hade jag dock helt fel, och Astralis gick och vann. Blev även fundersam över att Cache spelades mellan Godsent och OpTic, då Godsent endast fick med sig tre rundor (och såg lite ut som virriga höns) mot EnVyUs dagen innan. Klart jag hade helt fel tankebanor där också, då Godsent tog sig förbi utan några större svårigheter. Jag förmodar att lag har så tydliga saker att förbättra att de fixar sina större misstag på bara någon enstaka genomgång.

Eleague går åt skogen

Hittills under Eleague Major 2017 har jag patetiska 18/30 rätt (eller 20/33 om man räknar nattens tre sista matcher, som jag aldrig tippade utanför mitt huvud), men jag försöker att inte sparka i gruset och tycka synd om mig själv. Även om det så klart suger att ha fel gläder jag mig åt att att jag inte har en aning om vem som vinner de kommande matcherna. CS:GO har verkligen aldrig varit så här intressant sett till hur jämnt toppskiktet är.

Just nu sitter jag och säger att Na`Vi är nya favoriter att kamma hem turneringen, men det är extremt otydligt hur dominanta de är. Kommer de ens ta sig förbi förhandsfavoriten Astralis i första slutspelsomgången? Kan de rubba Virtus i en eventuell final? Kommer Virtus ens gå till final, eller kommer SK med inhoppare överraska? Hela turneringen har varit oförutsägbar, och just nu finns det verkligen åtta stycken vinnarkandidater i min bok. Något annat vågar jag inte säga med 18/30 i bagaget.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..