×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Nästa stora CS-nation?

2
När man tänker på CS:GO har man länge fått fram ganska tydliga flaggor i bakhuvudet. Nationer som Sverige, Frankrike, Danmark och Polen är väl de jag kommer på på rak arm som hängt starkast i toppen med flera lag, men också den nordamerikanska kontinenten och östeuropeiska nationer har kombinerats för att hota världseliten med fler än en femma. Bortsett från Kina som parentes är ju Brasilien den senaste nationen att verkligen bryta ut.

Innan Gabriel "FalleN" Toledo och Fernando "fer" Alvarenga började utveckla KaBuM (som sedan blev Key'd Stars, Luminosity och nu SK Gaming) representerades nationen blott av en minnesbild för det Made in Brazil (mibr) åstadkom för väldigt många år sedan. Nu står Toledo och Alvarenga med två majortitlar under bältet, och deras framgångar har även höjt nationens övriga lag som Immortals och även nuvarande Luminosity. Men vilken är egentligen nästa nation att bryta ut?

KaBuM på ESWC 2014.
KaBuM, med FalleN, fer, fnx, lucas och HEN1 på ESWC 2014.


Turkiet ser lovande ut

Jag tror att det blir Turkiet. Det vi sett från främst Space Soldiers under 2016 ser lovande ut, och när både de och landsmännen i DarkPassage presterade riktigt tappert i Changzhou i Kina i helgen kändes det ännu tydligare. Space Soldiers var bara någon runda hit och dit ifrån att besegra de framtida mästarna EnVyUs i semifinal, och var därmed otroligt nära en finalplats i den största turneringen någonsin (sett till prispengar). Även DarkPassage var imponerande när de vann sin grupp och pressade Virtus.pro ganska rejält. Dessutom var ju DarkPassage på väg att besegra EnVyUs i DreamHack Masters Las Vegas-kvalet för någon vecka sedan, men tvingades lämna walkover i tredje kartan då de hade ett flyg att passa.

Så, kommer något av dessa lag knipa världsettan inom ett år? Osannolikt. Vad jag dock tror är att de kommer att utvecklas tillräckligt för att bli väsentliga i världstoppen. Jag skulle definitivt inte fnysa åt den som säger att Space Soldiers är en majordeltagare innan året är slut. Skulle det vara så att lagen inte fungerar och istället lägger ner, som ju tyvärr är vanligt förekommande, finns det ju uppenbarligen tillräckligt mycket talang i nationens toppskikt för en shuffle att faktiskt kunna fungera. Spännande tider framöver!

MAJ3R från sin tid i WARMAKER.
MAJ3R och hans Space Soldiers kan ha en ljus framtid.


Tyskland verkar växa tillbaka

Jag vet inte var jag ska placera Tyskland i denna fråga. Nationen var ju riktigt stark under den tidigare CS-versionens liv, och känns fortfarande för stark för att klassas som en "icke-ledande" nation. Visst, det beror ju mest på att man associerar mousesports med Tyskland, och de har ju egentligen bara två tyska medlemmar. Lyckligtvis har BIG skapats, och de ser ju lovande ut.

Jag vill faktiskt ta detta tillfälle att älska dem lite. Det var extremt underhållande att se de spela på DreamHack Leipzig, och jag tror att de överraskade väldigt många. Det är lätt att heja på ett karismatiskt lag som BIG när de sitter inför en vrålande hemmapublik, och deras individuella skicklighet — speciellt den från Johannes "tabseN" Wodarz och Johannes "nex" Maget — var genomborrat underhållande. Jag tycker dock inte att Tyskland är mer i loppet om "nästa stora nation" eftersom de praktiskt taget redan är i toppen, bara inte i den absoluta toppen.

Vilken tror ni blir den nästa stora nationen?

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..