×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Counter-StrikeCSBlogginlägg

Det gör ont att ens försöka — men här kommer min tippning

2
Efter att min interna kristallkula presenterat ett saftigt magplask för DreamHack Winter 2016 kändes det faktiskt ganska bra att ha så pass rätt som jag ändå hade för ECS-finalerna. Visst, det blev inget FaZe i final, men i och med att laget som tog deras slutspelsplats sedan gick till final ser jag min tippning som i varje fall godkänd. Jag hade även rätt med att Dignitas inte skulle ta sig ur gruppen, men att SK skulle göra det, bara på lite sneda placeringar efter att EnVyUs knep förstaplatsen.

Känslan av att nästan ha rätt har gett mig modet att försöka förutspå veckans majorkval. Notera att detta är en extremt tung utmaning, och min tippning bör tas med en nypa — nej, en näve — salt. I vanlig ordning kommer jag att vräka ur mig tankar som i slutändan kanske ses som poänglösa, men det är väl därför ni älskar mig, eller hur? Jag börjar redan må lite illa.

Fy fan...

... var min första tanke när jag faktiskt satte mig och kollade igenom deltagarlistan noggrant. Visst, vi har alla favoriter som känns som säkra kort, men det enda jag ser på deltagarlistan är lag med både ris och ros i ryggsäcken. NiP Gaming går så klart väldigt högt upp, trots en tuff sommar, eftersom de är det enda laget som vunnit två större turneringar. Även OpTic har vunnit två turneringar, varav en var av den lite mindre sorten, men trots deras senare framgångar känns det i varje fall en gnutta sannolikt att de faller platt "när det väl gäller". Det känns som något man alltid måste vara beredd på när det kommer till Nordamerikanska lag.

Godsent är ett lag som kanske har mindre chanser än jag vill tro. Jag har alltid sett de som ett topplag, och för varje turnering de spelar sitter jag och kniper tummarna vita i hopp om att de faktiskt ska blomstra. Samma sak gäller egentligen de franska lagen, G2 och EnVyUs, som i mitt huvud fortfarande är absoluta topplag trots att de inte riktigt presterat på den nivån på ett tag nu. Sedan vill vi ju alla se en underdog slå sig in, och underdogs finns det också gott om. Cloud9 (ish), Immortals, TyLoo, HellRaisers och mousesports är alla underdogs som kan besegra många av lagen på plats, känner jag.

Så vad jag har gjort...

... är att jag listade alla 16 deltagare på random, sedan började jag uppifrån och ner att se om ett lag borde flyttas upp över det/de ovanstående. "Är dessa mer sannolika att besegra de där?" var frågan som ställdes i mitt huvud för varje förändring jag gjorde. När jag gjorde det fick jag fram en sorts "Andrés Top 16-ranking", men den litar jag på ungefär lika mycket som en full fyllechaffis. När det kommer till många av lagen har jag tvingats säga emot min magkänsla och gå på resultat — så som med de nordamerikanska lagen — vilket lämnar oss med följande tippning.

Vidare?

Europa FaZe Clan
Sverige NiP Gaming
Danmark Dignitas
Kanada OpTic
Frankrike EnVyUs
Sverige Godsent
Brasilien Immortals
Kina TyLoo

Inte vidare?

Usa Cloud9
Frankrike G2 Esports
Australien Renegades
Europa HellRaisers
Europa mousesports
Usa CLG
Ryssland Team Spirit
Ryssland Vega Squadron
Ser ni skrällarna? Ser ni flopparna? Ja, jag känner att Immortals, Godsent och TyLoo kommer att närvara på nästa major — och det är väl ändå tid för det? Ett asiatiskt lag i en major, som inte är indiska "Wolf", är definitivt rätt i tiden! Den brasilianska lillebrodern borde också kvala in, liksom den trefaldiga majorvinnande trion i Godsent. Dessvärre tror jag att Cloud9, G2 Esports och även mousesports är femmorna som får stanna hemma när alla andra åker till Atlanta. Det är helt enkelt baserat på deras senaste resultat i kombination med att de känns lite "trötta" jämfört med hungriga lag som Immortals, TyLoo och OpTic.

Känner mig nästan lite taskig som inte ger något av de ryska lagen, eller CLG, ens en chans när jag går igenom listan. Men med den här deltagarlistan tror jag knappt ens att deras egna familjer tror på dem. Det känns som en situation där någon bryter tystnaden med ett "Lycka till, vi håller tummarna för dig!" följt av ledsna ögon och ett krystat leende.

Vi får se hur detta går, helt enkelt! Om jag nailar denna tippning kommer jag inofficiellt byta min titel till Stolt.

ps. Bilden som används på framsidan är från näst intill fyra år gammal, från THOR Open 2012.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..