×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Vad jag tror om veckans ECS-finaler

2
I helgen smäller det — vinnaren av Esports Championship Series, ECS, andra säsong skall koras! Intressant är att de regerande mästarna, G2 Esports, inte är närvarande i USA för turneringen, men det känns inte riktigt som att det spelar någon roll.

Trots avsaknaden av svensklag är deltagarlistan riktigt maffig. Flera lag på plats är sådana som mot oddsen lyckats vinna turneringar under hösten och vintern, däribland Dignitas (Epicenter), OpTic (Eleague), Cloud9 (ESL Pro League) och Immortals (iBUYPOWER Masters), lag som jag — trots dessa vinster — inte nödvändigtvis ser som favoriter i helgen.

Vi kommer få en "ny" vinnare

Anledningen till att jag inte tror att någon av de fyra senaste vinnarna kammar hem ECS är helt enkelt för att det tycks vara svårare än någonsin att repetera en bragd i dagens CS:GO-scen. Det är nya vinnare i princip hela tiden, därför kategoriserar jag lag som kommit långt, men inte knipit någon titel under hösten, som troligast att vinna ECS. FaZe Clan och Astralis har visat stabila framgångar, och det känns som att deras belöning för hårt arbete vilar runt hörnet. Hade inte SK spelat med en inhoppare hade de legat lika högt upp.

Det mest oklara laget för mig är EnVyUs. Laget som vann en major för ett år sedan, men som nästan känns bortglömda nu för tiden. Det är absolut ett lag med en vinnande femma, men som inte lyckats prestera något vidare på ett bra tag nu.

Äsh, det är ingen idé att lägga för mycket tid och tanke på detta, för det kommer med största sannolikhet uppstå en hel del oväntade resultat oavsett. Istället drar jag en simpel klassiker i form av en topp 8-lista, så får vi helt enkelt se hur det går! Helt baserad på magkänsla utifrån vad jag har sett de senaste veckorna.
1. Danmark Astralis
2. Europa FaZe Clan
3-4. Brasilien SK Gaming
3-4. Frankrike EnVyUs
5-6. Kanada OpTic
5-6. Brasilien Immortals
7-8. USA Cloud9
7-8. Danmark dignitas

Så tänker jag

Jag tror att Astralis och FaZe tar sig ur grupp A före OpTic och Cloud9, och i det nordamerikanska mötet tror jag att OpTic är det starkare laget just nu, speciellt när det ryktas runt att Cloud9 ska göra förändringar. I grupp B tror jag inte att Dignitas, med valde som inhoppare istället för lagets stjärna Magiskb0Y, tar sig ur gruppen. Dock tror jag att SK Gaming med inhoppare har tillräckligt mycket tryck för att ta sig till slutspel, och jag misstänker att det är Immortals och EnVyUs som krigar om gruppens andraplats. I och med att jag tror på både FaZe och Astralis sätter jag de som finalister, vilket innebär att de två vinnarna från grupp B slutar på en 3-4-plats.

Där har ni mina småtankar inför turneringen! Det ska verkligen bli kul att se hur denna turnering går, för när det saknas svensklag kommer man kolla på turneringen aningen mer objektivt, och det är oftast då man lär sig något nytt!

Trevlig kväll!

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..