×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Skönt att Valve även lägger ner tid på skitgörat

4
Jag vaknade upp i morse till nyheten om att det släppts en förhållandevis stor uppdatering till CS:GO. Självklart var det handskarna som tog upp mest utrymme, men jag tänkte ändå försöka bryta ner uppdateringen så gott det går. Ska vi få handskarna ur vägen direkt, kanske?

Handskar i CS:GO har varit en snackis rätt länge, speciellt sedan StarLadder inkluderade "team gloves" i sina sändningar — en ball idé, men lite knapert utförd av Valve i min mening. Jag menar, finns det någon som läser detta som faktiskt skulle föredra att rolla fram ett par handskar över en kniv? Det tror jag faktiskt inte. Att sätta handskarna på samma "svårighetsgrad" som en kniv känns orimligt. Sedan måste jag ändå få säga hur fula de flesta handskarna är.

När jag skummar igenom bildarkiv med dessa nya handskar är det ytterst få som faller mig i smaken. Majoriteten känns som handskar tagna från ett MMA-spel snarare än Counter-Strike. Det är dock kul att intresserade får en variation, och om jag måste välja ett par jag helst skulle vilja ha in game får det nog bli dessa:

Från
"Leather" Från "Hand wraps"-kollektionen. Foto: /u/dlord013


Utöver handskarna har man även lanserat ett par mer traditionella skins, och som väntat är det en salig blandning av ballt och mindre ballt. Som ni kanske redan märkt i och med mitt val av "handskar" gillar jag när det känns lite mer trovärdigt, och därför föredrar jag de skins som inte känns som att de lackerats av en konstnär. Jag gillar när det ser lite skitigt ut, när det ser ut som att någon har målat lite på vapnet i ren tristess. M4A1-S | Flashback och till viss del Sawed-Off | Wasteland Princess är min kopp té.

Skins är inte allt

Mycket annat har kommit med den senaste uppdateringen — bland annat en ball nyhet vid namn Steam Group Lobbies. Detta innebär alltså att man inte nödvändigtvis behöver vara vänner på Friends för att kunna spela med varandra, utan att hela Steam-grupper kan skapa en lobby. Dessutom kan du söka efter steam-grupper som passar dig, vilket känns bra för folk som vill försöka hitta nytt folk att spela med.

Jag hoppas att detta är det första klivet mot "team match making", där en Steam-grupp (en klan) kan möta andra grupper/klaner i en separat matchmaking-klient. Gärna en sorts ladder. Vi håller tummarna!

Skönt att de även gör skitgörat

Jag är ingen spelutvecklare, men jag vill anta att det roliga med utvecklarnas jobb är att exempelvis lansera nya funktioner som handskarna eller Steam Group Lobbies. Därför känns det extra roligt när Valve gett sig på att göra det där "skitjobbet" att fixa småbuggar och så. På Dust2 har de bland annat tagit bort de där förbannade tunnorna utanför B-porten, vilket är en av många "detaljer" som folk klagat på. Dessutom har de gjort A-siten mer rättvis genom att täcka för vissa glipor, om jag förstått det rätt.

På Train har de verkligen knäckt knogarna och arbetat. Flera buggar har eliminerats, och ännu fler småjusteringar har genomförts. Som sagt, detta är förmodligen det så kallade skitgörat borta i Seattle, vilket får mig att uppskatta uppdateringen mer. Klart det är roligare med mer märkbara saker, men jag tycker aldrig att man ska bygga vidare förrän den nuvarande versionen känns färdig.

23 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 23 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..