×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Hur opartisk skall man vara som esportjournalist?

1
Hur opartisk måste man vara?

En ganska intressant tanke jag hade imorse när jag vaknade upp i min nya Fnatic-jersey jag fick från Vuggo igår var det där med att jobba som esportjournalist men ha på sig en lagtröja eller på något annat sätt reppa ett lags eller organisations produkt.

Journalister skall inte vara partiska, det är the golden rule. Även om politik till exempel kan märkas av ganska tydligt i traditionell media, det vill säga åt vilket håll de är färgade så kanske det inte alltid går att jämföra med att en sportjournalist öppet visar sig i en till exempel Manchester United-tröja. Jag vet inte om jag kan jämföra det så i detta fall. Det finns många skäl och perspektiv. Här är några av mina tankar.

1. Jag både hejar på alla, men på ett - helt beroende på situation.

Skulle NiP möta Fnatic, Fnatic möta Godsent eller Godsent möta NiP - så hade jag inte känt att jag kan säga vilka jag egentligen håller på. Jag tycker om de tre lagen på helt olika sätt och skulle stötta dem i varje match enskilt när de inte spelar mot varandra.

Det har nog med att göra av den enkla anledningen att jag trots allt "hejar på Sverige" - det är klart att jag som svensk stöttar och håller på mitt land, för att stötta vårt lands scen på något sätt. Däremot sitter jag inte med tröjan öppet under en turnering om det inte är så att något av lagen är i semifinal eller final - då kommer "inte jobb-Linda" fram.

2. Så länge det inte går ut över andra lag, relationen till dem och mitt jobb så kan det väl ändå vara okej?

Jag fick som nämnt en jersey av Vuggo igår, egentligen för att jag frös och frågade om han kunde ta med en extra tröja och han kom med den istället. Satte på mig den under min andra tjocktröja och den stack ut. Jag var dock jättenoga med att stoppa in den så den inte syntes när jag gjorde intervjuer eller rörde mig bland andra lag och spelare.

Jag tänker såhär: Så länge jag inte bara favoriserar ett lag utåt och stöttar andra lag lika mycket så är det väl okej? Nu är Fnatic det mest uppenbara då jag har både Fnatic Gear hemma och två tröjor (de är faktiskt de enda som erbjudit sig en jersey hittills, haha!) - men min kärlek för Virtus.pro är till exempel lika stark som för Fnatic. Jag älskar Astralis också nästintill lika mycket och tycker verkligen om både NiP och Godsent som nämnt innan. Dessutom gillar jag verkligen Team Liquid och G2 också. Jag hade definitivt stöttat de alla och peppat och hållt tummarna hårt för deras framgång i diverse turneringar och matcher. Så på den fronten är jag lugn tycker jag?

Det är svårt det där. Jag tycker nog att det är lugnt så länge det som sagt inte går ut över andra eller ens jobb för hårt och det blir för påtagligt och märks i kvalitén på vad man gör. Jag är lika snäll mot alla, lika peppande på sociala medier med de flesta.

Vi får se om jag får tag på en Virtus.pro-tröja också. Det är trots allt väldigt roligt att stötta sina "kompisar" eller vad man skall kalla den relationen jag byggt upp till några av spelarna. Vi känner varandra så bra nu så att de vet att jag önskar dem all lycka och hoppas att de går långt, många av spelarna från flera olika lag! Jag blir lika glad för Astralis skull som för Fnatics eller Virtus när de står och lyfter trofén.





Vad tycker ni? Är det okej att jag har på mig en Fnatic-tröja på en bild på Instagram till exempel?

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..