×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSBlogginlägg

Är detta räddningen för NiP?

2
Igår kom till slut beskedet att NiP rör om i grytan. En av de ursprungliga medlemmarna, Adam "friberg" Friberg, får kliva åt sidan och ersätts av den jagade svenska talangen Fredrik "REZ" Sterner. Frågan är om detta räcker för att rädda vårt älskade NiP, som rent sportsligt står och svajar på ruinens brant.
Först och främst vill jag bara konstatera vilken fantastisk värvning som NiP nu har gjort. Det ska bli riktigt roligt att följa Fredrik "REZ" Sterner på hans nya resa, tillsammans med den gamla lagkamraten i Epsilon - William "draken" Sundin. Sterner är definitivt en stor talang och det har under en längre tid varit känt att ett par lag har velat köpa ut honom från Epsilon. Nu blev det till slut NiP som öppnade plånboken, vilket var ett bra drag.

Däremot blev det väl inte riktigt som jag, och många med mig, har pratat om under en tid. Det vill säga att Christopher "GeT_RiGhT" Alesund skulle kliva åt sidan, åtminstone temporärt. I det fallet har det, i alla fall för min del, handlat om att låta Alesund hitta tillbaka till sitt spel i lugn och ro - samtidigt som han kan fokusera mer på privatlivet. Hans individuella insatser har under en längre tid varit rätt svajiga, vilket givetvis får en stor inverkan på laget då han ska vara en av deras riktigt stora stjärnor. Nåväl. Jag hoppas att det här kan ge honom den boost han behöver. För det är inte bara en riktigt bra kille, han är dessutom en sjuhelsikes spelare då han spelar på sin normala nivå.

I stället blev det alltså Adam "friberg" Friberg som fick lämna. Han är väldigt lätt att tycka om som person, men även som spelare om ni frågar mig. Visst, han må ha haft rejäla svackor och han har aldrig setts som en av de stora stjärnorna. Det gör dock bara det hela desto mer speciellt då han kliver fram och i princip ensam spöar skiten ur motståndet. För det har inte hänt bara en gång.

Vad kommer han att göra nu?

Frågan är vad som händer nu med Friberg. Han fyller 26 år i höst och är därmed fortfarande ung i sammanhangen. Det är på alla sätt och vis möjligt för honom att fortsätta sin spelarkarriär i flera år framöver, men vill han? Han har trots allt tillhört ett och samma lag i nästa sex år. Det kan inte vara lätt att bryta med det för att sedan söka sig någon annanstans. Dessutom är han fortsatt under kontrakt och rent tekniskt är han väl egentligen bara bänkad. Stannar han i hopp om att ta plats i laget igen? Eller kan det kanske vara så att NiP ordnar fram en ny roll åt honom inom organisationen? Det återstår helt enkelt att se.

Testas redan om några veckor

NiP har nu bara lite drygt tre veckor på sig att fixa med rollerna i laget och lära nyförvärvet Sterner så mycket de bara hinner om ninjataktikerna innan det är dags för ESL One Cologne. Vi ska väl kanske inte sätta allt för stora hopp till att få se någon typ av mirakel utspela sig. Ändå är det ett viktigt evenemang för NiP då de får en första, riktig uppfattning om hur den nya femman kommer att fungera tillsammans.

I slutändan var det alltså inte den förändring jag hade efterfrågat. Dessutom hade jag gärna sett att de skulle byta ut två spelare. Ändå är jag, precis som vanligt när det kommer till NiP, en obotlig optimist. Mycket för att jag så gärna vill se dem lyckas. Ett starkt, svenskt varumärke i toppskiktet av CS:GO-scenen är en viktig del i scenens fortsatta utveckling här på hemmaplan. Så ja, jag hoppas verkligen att detta är räddningen för NiP.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..