×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tittarguide

Tittarguide: Så slutade Dreamhack Astro Open Denver

1
Det har blivit dags för årets näst sista Astro Open-stopp då Dreamhack intar bergiga Colorado och delstatshuvudstaden Denver. Åtta lag gjorde upp om en prispott på 100 000 dollar. Resultat och prisfördelning finns i artikeln.
I vanlig ordning när det kommer till Dreamhacks Astro Open-stopp ska det i helgen göras upp om en prispott på 100 000 dollar, motsvarande drygt 813 000 kronor. Denna summa fördelas över de åtta deltagande lagen, som bland annat innefattar majordeltagarna BIG, Mousesports och Cloud9. Detta är första gången som Dreamhack, genom det helägda amerikanska dotterbolaget Dreamhack Inc, anordnar ett event i Denver, Colorado.

Denver-evenemanget är det fjärde som Dreamhack arrangerar på amerikansk mark under 2017, en klar ökning jämfört med förra årets enda evenemang i Austin, Texas. Evenemanget bjuder på en rad turneringer, men den vi väljer att fokusera på är givetvis Astro Open-stoppet i CS:GO. Det näst sista stoppet på 2017 års turné, som avslutas i och med Dreamhack Winter i början av december.

Deltagande lag

Deltagarlistan under Dreamhack Astro Open Denver bjuder på en rad hemmaspelare, i form av både nord- och sydamerikaner som har USA som sin bas. Här finns lag som Counter Logic Gaming och NRG Esports, även australiska Renegades och turneringens storfavoriter, helamerikanska Cloud9.

Den europeiska representationen kommer genom tyska BIG samt de båda multinationella femmorna i Mousesports och Team LDLC.

Upplägg och schema

Precis som vanligt spelas Astro Open-stoppet i Denver med ett inledande GSL-gruppspel, följt av ett slutspel som inleds med semifinaler. GSL-gruppspelet går till så att de åtta deltagande lagen fördelas över två stycken grupper. Varje grupp spelas sedan som ett dubbelt slutspelsträd, för att på så sätt få fram de två lag som går vidare till söndagens slutspel.

De fyra inledande matcherna och de efterföljande vinnarmatcherna spelas i formatet bäst av en karta. Därefter avgörs samtliga kvarvarande matcher i bäst av tre. Hela schemat finner ni är nedan. Notera att vissa matchtider har ett plus framför sig, detta innebär att vi har passerat midnatt.

Fredag, 20 oktober



Lördag, 21 oktober



Söndag, 22 oktober



Prisfördelning

När det kommer till prispotten och fördelningen av densamma bjuds vi inte på några oväntade överraskningar. Det lag som vinner turneringen i Denver tar, i vanlig ordning, hem halva potten. Den andra halvan fördelas mellan de övriga sju lagen.

1. Cloud9 — 50 000 dollar (cirka 407 600 kronor)
2. BIG — 20 000 dollar (cirka 163 000 kronor)
3-4. Renegades — 10 000 (cirka 81 500 kronor)
3-4. Mousesports — 10 000 (cirka 81 500 kronor)
5-6. Counter Logic Gaming — 3 000 (cirka 24 500 kronor)
5-6. LDLC — 3 000 (cirka 24 500 kronor)
7-8. Tempo Storm — 2 000 (cirka 16 300 kronor)
7-8. NRG Esports — 2 000 (cirka 16 300 kronor)

Sändningsteam

Du som har tänkt följa turneringen live kommer att få göra så tillsammans med en åtta man stark uppställning. Dessa leds av Tres "stunna" Saranthus, som står som värd för sändningarna. Med sig har han profiler som Pala "Mantrousse" Gilroy Sen, som kommer att agera reporter, och de båda experterna Dustin "dusT" Mouret samt James "hazed" Cobb.

På kommentatorssidan hittar vi tre stycken nordamerikaner, med John "BLU" Mullen som får anses vara mest meriterad. Den sista platsen fylls av den danske kommentatorn Niels "rizc" Topp.

Sändningsteam – Dreamhack Astro Open Denver

USA Tres "stunna" Saranthus (Värd)

Storbritannien Pala "Mantrousse" Gilroy Sen (Reporter)

USA Dustin "dusT" Mouret (Expert)
USA James "hazed" Cobb (Expert)

USA John "BLU" Mullen (Kommentator)
Kanada Mohan "launders" Govindasamy (Kommentator)
Danmark Niels "rizc" Topp (Kommentator)
USA Erik "da_bears" Stromberg (Kommentator)

Hela turneringen sänds via Dreamhacks Twitch-kanal, twitch.tv/dreamhackcs.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..