×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Nya ansikten i EPL när Godsent och BIG äntrar ligan

1
Det har blivit dags för en ny säsong av prestigefyllda ESL Pro League, denna gång med fler svenskar än någonsin. Vi tar oss en titt på nykomlingarna Godsent och BIG, som båda spelar sin premiärsäsong i Pro League.
Inför den sjätte säsongen av ESL Pro League har vi fått se två nya lag ta plats i den europeiska delen av ligan. Det handlar om svenska Godsent och det tyska succélaget BIG. De lag som har tvingats lämna de båda polska femmorna, Virtus.pro och Team Kinguin. Ett lag, Hellraisers, lyckades undvika degradering och då de spelade till sig en fortsatt plats i ESL Pro League genom ligans kvalprocess.

Den sjätte säsongen består av ett ligaspel med 16 deltagande lag. För svensk del handlar det alltså om rekordstort deltagande då de båda EPL-veteranerna Fnatic och NiP nu får sällskap av Godsent. Därutöver återfinns Andreas "MODDII" Fridh i Heroic och dubbelt svenskt i FaZe Clan med coachen Robert "RobbaN" Dahlström samt nyförvärvet Olof "olofmeister" Kajbjer..

Till EPL trots en tuff period

Sverige Godsent
twist, disco doplan, znajder, dennis, pyth, messioso (coach)
Efter en lång, och krokig, resa har lagkapten pronax nu tagit Godsent till EPL
För första gången någonsin kliver Godsent in i en turnering utan pronax.

Godsent har, sedan dess skapelse i maj 2016, lidit av motvind. Trots att femman började sin karriär under organisationen genom att ta en semifinalplats under Dreamhack Masters Malmö 2016, har de mötts av svårigheter längst med vägen. Deras största vinst var under den europeiska minorn inför Eleague Major 2017 som de dessutom tog sig till slutspelsfasen av, då med en härlig mix av Fnatic och Godsent-spelare.

Under ledning av Markus "pronax" Wallsten vann laget ESEA Premier över BIG, men föll mot den tyska femman under ESEA Global Challenge. Trots detta avancerade laget till den stundande ESL Pro League-säsongen. Men ett överflöde av motgångar tvingade trots allt den svenska femman på knä och de gjorde, inför Pro League-säsongen, större förändringar i startfemman.

Laget förlorade Jonas "Lekr0" Olofsson till Fnatic, men tog emot Dennis "dennis" Edman i retur. I samband med nyheterna offentliggjordes det att Wallsten inte längre skulle vara en del av startfemman. I hans ställe, tills en ersättare funnits, kommer Jacob "pyth" Mourujärvi stiga in.

De må inte ha de bästa förutsättningarna när de äntrar ligan, i och med spelarbyte och inhoppare, men laget ser hungrigare ut än på länge.

Korrekt laguppställning syns så snart som vi har fått rätt data av leverantör.

Blir det succé direkt för BIG?

Tyskland BIG
gob b, tabseN, keev, LEGIJA, nex, kakafu (coach)
Delar av BIG under PGL Major Krakow.
Delar av BIG under PGL Major Krakow.


I början av januari detta år skapade tre tidigare NRG-spelare organisationen, närmare bestämt Fatih "gob b" Dayik, Nikola "LEGIJA" Ninić och Johannes "tabseN" Wodarz. Femman har hållit ihop sedan dess skapelse och i mitten av februari adderades coachen Alexander "kakafu" Szymanczyk.

Tillsammans har laget, till skillnad från Godsent, haft vinden med sig. De började året med att ta sig till final under Dreamhack Leipzig och deras största prestation tillsammans har varit att säkra en legend-plats under PGL Major Krakow 2017. Utöver dessa prestationer har laget varit starka på hemmaplan, genom att försvara ESL Meisterschaft-titeln. Detta fram till sommarupplagan detta år, då de tvingades lämna ligan på grund av en schemakonflikt.

Chanserna för laget att ta sig till säsongsfinalerna i Odense, Danmark, är utan tvekan höga. Laget slutar aldrig förundra och vägrar ge upp, vilket krävs för ett lag att nå toppen.

Korrekt laguppställning syns så snart som vi har fått rätt data av leverantör.

Fyra lag står kvar med samma femma

Den stundande säsongen ser minst sagt hektisk ut, speciellt med tanke på hur många spelare som debuterar under nya organisationer. Ninjas In Pyjamas ersatte Adam "friberg" Friberg med Fredrik "REZ" Sterner, Fnatic har bytt ut två spelare och Valdemar “valde” Vangså gick från Heroic till North. Det är bara ett fåtal av de spelarbyten som offentliggjorts inför säsongens startskott.

Av de 14 lag som kommer delta i ligan är det bara fyra stycken som inte gjort några förändringar i sina startfemmor. Dessa fyra är de danska jättarna i Astralis, ovanstående BIG samt de två franska lagen, Team Envyus och G2 Esports.

Arrangörerna låste in lagen i fredags, men varje lag har rätt till att registrera två nya spelare till startfemman under säsongens gång. Detta gäller både om laget byter ut en spelare, eller om de registrerar en temporär inhoppare. Om de lag som ännu inte gjort några spelarförändringar kommer använda sig av rätten att registrera spelare till sin lina återstår att se.

Ligaspelet pågår drar igång den 22 augusti, alltså under morgondagen, och pågår fram till och med den 11 november. Därefter blir det ett uppehåll på några veckor innan säsongens ESL Pro League-finaler går av stapeln den 5 december i danska Odense.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..