×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Här är CS:GO-turneringarna ni bör hålla koll på under höstsäsongen

1
Det kommer att bli en fullspäckad höst, fylld med högintressanta CS:GO-turneringar. Fragbite listar några av höstens mer intressanta turneringar.
Från den Malmö och den grekiska övärlden, till New York och dubbla evenemang i Danmark. Hösten bjuder på en hel del CS:GO-turneringar av högsta klass, runtom i världen. I denna lista har vi sammanställt de mest intressanta turneringarna.

Dreamhack Masters Malmö

NiP Gaming är regerande mästare i Malmö, frågan är om den nya femman kan upprepa succén.
NiP Gaming är regerande mästare i Malmö, frågan är om den nya femman kan upprepa succén.

Datum: 30 augusti - 3 september
Plats: Malmö, Sverige
Prispott: 250 000 dollar
Deltagande lag: Astralis, B.O.O.T.dreamscape, Team EnVyUs, Faze Clan, Fnatic, G2 Esports, Gambit Esports, Immortals, Mousesports, Natus Vincere, NiP Gaming, North, Optic Gaming, Renegades, SK Gaming, Virtus.pro

Först ut, när sommaren övergår till höst, är en repris av Dreamhacks Masters-succé i Malmö. Turneringen har hög stjärnstatus och kan förhoppningsvis bjuda på en hel del högintressanta matcher, särskilt för de tittare som blev något besvikna under majorturneringen i Krakow.

Förutom ära och berömmelse tävlar de deltagande lagen om en prispott motsvarande drygt två miljoner kronor. Innan summan fördelas över de 16 deltagande lagen ska de först spela ett GSL-gruppspel, följt av ett slutspel som inleds med kvartsfinaler. Givetvis kommer vi på Fragbite att finnas på plats i Malmö Arena under hela evenemanget.

Läs mer om Dreamhack Masters Malmö

ESG Tour Mykonos 2017

En idyllisk skådeplats, det är vad som väntar deltagarna under ESG Tour på Mykonos. Foto: Destiny Resort
En idyllisk skådeplats, det är vad som väntar deltagarna under ESG Tour på Mykonos. Foto: Destiny Resort

Datum: 7 - 10 september
Plats: Mykonos, Grekland
Prispott: 235 000 dollar
Deltagande lag: BIG, Gambit Esports, Heroic, Team Liquid, Mousesports, SK Gaming, Virtus.pro, (Kvalplats)

Electronic Sports Global Tour, eller ESG Tour för att korta ner det något, är en ny spelare på marknaden. Bakom arrangören står sajten pvpro.com som nu alltså kommer att anordna sin första CS:GO-turnering omgiven av Medelhavet, ute på den grekiska ön Mykonos. Sju stycken lag har erhållit en inbjudan till laget, däribland de nyblivna majormästarna Gambit Esports, tyskarna i BIG, de brasilianska bjässarna SK Gaming och polska Virtus.pro. Svenskt deltagande blir det genom Heroic-spelaren Andreas "MODDII" Fridh.

Denna nya turnering bjuder på en rätt rejäl prispott, motsvarande drygt 1,9 miljoner kronor, något som säkert har bidragit till att locka en del framstående profiler till Grekland. Det återstår att se om denna paradisturnering kan bli allt det som storfloppen Gamers Paradise inte blev.

Läs mer om ESG Tour Mykonos

DreamHack Astro Open Montreal

Här, på Place Bonaventure, hålls Dreamhack Montreal. Foto: Jeangagnon / Creative commons
Här, på Place Bonaventure, hålls Dreamhack Montreal. Foto: Jeangagnon / CC 3.0

Datum: 8 - 10 september
Plats: Montreal, Kanada
Prispott: 100 000 dollar
Deltagande lag: Cloud9, North, (Inbjudet lag), (Inbjudet lag), (Inbjudet lag), (Inbjudet lag), (Kvallag), (Kvallag)

Dreamhack fortsätter att resa runt i Nordamerika. Den här gången rullar Astro Open-cirkusen in i den kanadensiska staden Montreal. Staden, som är landets näst största, är annars mest känt för ishockey genom Montreal Canadiens men spelar även en viktig roll som kulturstad. I vanlig ordning när det gäller dessa Open-stopp ska åtta stycken lag göra upp om en prispott på drygt 810 000 kronor.

Amerikanska Cloud9 och det danska laget North är de enda två lag som hittills har tilldelats någon utav de sex reserverade platserna i turneringen. De sista två platserna fylls genom två stycken kvalturneringar; en för Europa och en för Nordamerika.

Läs mer om Dreamhack Montreal

ESL One New York

ESL One återvänder i höst till Barclays Center i New York.
ESL One återvänder i höst till Barclays Center i New York. Foto: AEG

Datum: 14 - 17 september
Plats: New York, USA
Prispott: 250 000 dollar
Deltagande lag: Astralis, Faze Clan, Team Liquid, Natus Vincere, SK Gaming, Virtus.pro, (Europeiskt kval), (Nordamerikanskt kval)

I mitten av september har det åter blivit dags för CS:GO-scenen att inta den amerikanska östkusten och New York. I fjol var det Natus Vincere som kunde vända hem till Europa med pokalen i bagaget, och självklart återfinns de regerande mästarna bland de inbjudna lagen. Där finns även en rad andra lag från den absoluta toppen, så som SK Gaming och Astralis.

Två platserna återstår att fylla innan uppställningen för ESL One New York är komplett. Dessa fylls genom ett europeiskt och ett nordamerikanskt kval. De totalt åtta tävlande lagen gör sedan upp om en prispott på drygt två miljoner kronor.

Läs mer om ESL One New York

Eleague CS:GO Premier Playoffs

CS:GO-eliten ska åter ta plats i Eleague-studion under hösten. Foto: Eleague
CS:GO-eliten ska åter ta plats i Eleague-studion under hösten. Foto: Eleague
Datum: 10 - 13 oktober
Plats: Atlanta, USA
Prispott: 1 000 000 dollar
Deltagande lag: –

Efter fjolårets två ligasäsonger, och sommaren Clash for Cash-event, återvänder Eleague i höst med ett litet förändrat format. Den här gången under namnet Eleague CS:GO Premier, som är en liga med plats för totalt 16 stycken lag. Tolv utav dessa har redan utsetts, utifrån deras resultat under föregående Eleague-ligor, och kommer sedan att kompletteras med fyra stycken lag som utses genom kval.

Ligan, som drar igång den 8 september, avslutas med ett slutspel mellan den 10 och 13 oktober. Allt sker givetvis på plats i Eleagues studio, i Atlanta på den amerikanska östkusten. Förutom vad vi kan anta kommer att bli en häftig studio och en rad TV-sändningar bjuder Eleague CS:GO Premier även på en rejäl prispott. Hela en miljon dollar, motsvarande drygt åtta miljoner kronor, står på spel under denna månadslånga turnering.

Läs mer om Eleague CS:GO Premier

DreamHack Astro Open Denver

Här i Denver hålls höstens andra Astro Open-stopp. Foto: Alex Ander / CC
Foto: Alex Ander (Creative Commons)

Datum: 20 - 22 oktober
Plats: Denver, USA
Prispott: 100 000 dollar
Deltagande lag: –

Under den andra halvan av oktober har det blivit dags för Dreamhack att vidga sina vyer ytterligare, detta då det svenska LAN-evenemanget intar den amerikanska delstaten Colorados huvudstad, Denver. Även detta evenemang har förärats med ett Astro Open-stopp, som i vanlig ordning bjuder på en prisspott motsvarande drygt 810 000 kronor och åtta tävlande lag.

Det är ännu för tidigt för att presentera några deltagande lag, men då turneringen hålls på amerikansk mark kan vi nog räkna med en rad nordamerikanska deltagare.

Läs mer om Dreamhack Denver

IeSF World Championship

International Passenger Terminal, Busan, Sydkorea. Foto: Heerim Architects and Planners.
International Passenger Terminal, Busan, Sydkorea. Foto: Heerim Architects and Planners.

Datum: 8 - 11 november
Plats: Busa, Sydkorea
Prispott: ?
Deltagande lag: –

Det är inte alla som är bekanta med det Internationella esportförbundet, eller International e-Sports Federation (IeSF) - som det heter på engelska. Förbundet jobbar för att få esporten mer strukturerad och även för att de, samt alla medlemsförbund, ska bli en naturlig del av den IInternationella olympiska kommittén (IOK). Förutom detta arbete anordnar IeSF varje år ett världsmästerskap inom en rad olika esporttitlar, däribland CS:GO. Regerande IeSF-mästare är finska Ence, som plockade hem titeln och de 10 000 dollar som hörde till då Jakarta stod värd för 2016 års mästerskap.

Årets IeSF-mästerskap hålls i sydkoreanska Busan och kvalprocessen är i full rullning, något som vi har berättat om tidigare här på Fragbite då Kappa Bar har stått värd för de svenska uttagningarna. Turneringen är visserligen den svagaste av alla i denna lista, men vi tycker ändå att den förtjänar lite kärlek.

Läs mer om IeSF World Championship

IEM Oakland

Oracle Arena står i höst värd för en ny upplaga av IEM Oakland.
Oracle Arena står i höst värd för en ny upplaga av IEM Oakland.

Datum: 16 - 19 november
Plats: Oakland, USA
Prispott: 300 000 dollar
Deltagande lag: Astralis, Cloud9, Faze Clan, G2 Esports, Gambit Esports, Team Liquid, SK Gaming, (Inbjudet lag), (Inbjudet lag), (Kvallag), (Kvallag), (Kvallag)

Precis som New York får även Oakland, Kalifornien, mer kärlek från ESL som återvänder till den amerikanska västkusten med IEM-konceptet. Redan nu står det klart att turneringen kommer att bjuda på en rad spännande lag, som alla tävlar om en del av prispotten på drygt 2,4 miljoner kronor.

Turneringen inleds med ett gruppspel, där de tolv deltagande lagen delas upp i två olika grupper. Alla lagen möter sedan varandra inom respektive grupp, för att på så sätt utse sex stycken slutspelslag. Slutspelet börjar med att två stycken kvartsfinaler spelas, vinnarna av dessa går sedan vidare för att möta de två lag som gått direkt till semifinal.

Läs mer om IEM Oakland

Blast Pro Series

Blast Pro Series hålls i den inte ens ett år gamla multiarenan Royal Arena. Foto: royalarena.dk
Blast Pro Series hålls i den inte ens ett år gamla multiarenan Royal Arena. Foto: royalarena.dk

Datum: 24 - 26 november
Plats: Köpenhamn, Danmark
Prispott: 250 000 dollar
Deltagande lag: Astralis, North, (Inbjudet lag), (Inbjudet lag), (Inbjudet lag), (Inbjudet lag)

Här har vi en till nykomling bland CS:GO-eventen. Det danska evenemanget Blast Pro Series har plats för sex stycken lag, däribland Astralis och North som båda redan har erhållit varsin inbjudan.Ytterligare fyra lag ska bege sig till den danska huvudstaden Köpenhamn i slutet av november för att, i kamp med tidigare två nämnda lag, göra upp om prispotten på drygt två miljoner kronor.

Bakom Blast Pro Series står det inflytelserika, danska esportföretaget Rfrsh Entertainment. Till sin hjälp av de PGL, som har anlitats för att producera själva evenemanget i multiarenan Royal Arena, i Köpenhamn.

Läs mer om Blast Pro Series

DreamHack Winter

I slutet av november har det åter blivit dags för Dreamhack Winter.
I slutet av november har det åter blivit dags för Dreamhack Winter.

Datum: 1 - 4 december
Plats: Jönköping, Sverige
Prispott: 100 000 dollar
Deltagande lag: –

Det här evenemanget behöver knappast någon närmare presentation. Världens största LAN-party återvänder för ännu en vinterupplaga i småländska Jönköping. Detta blir samtidigt det sista stoppet på 2017 års Astro Open-turné. Följer Dreamhack samma mönster som de föregående evenemangen under året innebär det en turnering med plats för åtta deltagande lag, samt en prispott på drygt 810 000 kronor.

Ännu är väldigt lite känt om årets sista Dreamhack-evenemang och vi lär få anledning att återkomma med mer information längre fram.

Läs mer om Dreamhack Winter

ESL Pro League Season 6 Finals

Här, i danska Odense, hålls de sjätte finalerna av ESL Pro League. Bild: Google Maps.
Här, i danska Odense, hålls de sjätte finalerna av ESL Pro League. Bild: Google Maps.

Datum: 5 - 10 december
Plats: Odense, Danmark
Prispott: 1 000 000 dollar
Deltagande lag: –

Söndag den 10 december är det dags att utse en ny vinnare av ESL Pro League. Själva ligan startar redan till veckan (den 22 augusti) och består, i vanlig ordning, av en europeisk samt en nordamerikansk division. I den europeiska divisionen finns gott om svenskar representerade genom Fnatic, NiP Gaming, Godsent, Heroic och Faze Clan.

När de båda ligadivisionerna avgjorts har det så blivit dags för säsongens slutspel. Skådeplats denna gång är danska Odense och Sparekassen Fyn Arena. Totalt bjuder den sjätte säsongen på en prispott motsvarande drygt åtta miljoner kronor.

Läs mer om ESL Pro League-finalerna

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..