×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Artikel

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSKrönika

quiethell: "Damspelare måste börja tänka mer som herrarna"

3
Jag ser spelare kämpa. Jag ser lag kämpa. Men ändå finns knappt någon konkurrens i toppen inom damscenen. Hur kan det komma sig att ingen kan konkurrera ut världens bästa lag, Dynasty Gaming? Vad har de som inget annat lag har?
Dynasty Gaming, tidigare kända under namnet Team Secret, är utan tvekan det starkaste laget inom damscenen och har varit det sedan förra året. Då, under namnet WeRunThisPlace (WRTP), spelade de tillsammans med den ungerska spelaren Nikolett "nylon" Keszel och tog damscenen med storm genom att vinna turnering efter turnering.

Vinstsviten fortsatte genom året, trots att Keszel fick lämna för att göra plats för Anna "Ant1ka" Ananikova från dåvarande Reason Gaming. Trots att Julia "juliano" Kirans Dynasty faller tidigt i diverse herrturneringar, dominerar de än idag damscenen.

Men varför är Dynasty så överlägsna alla andra damlag, inom en scen som bara växer och växer för var år som går? Hur kan det komma sig att det är så få lag som slåss i toppen av damscenen? Kan det ha att göra med hur lite stöd damspelare får rent ekonomist? Eller har det med spelstilen att göra?

Dynasty är alla oerhört erfarna, speciellt Zainab "zAAz" Turkie som plockades upp av sitt första lag när hon var ynka 14 år gammal, och har coachats av bland andra den nuvarande Fnatic-coachen Jimmy "Jumpy" Berndtsson. Det jag lagt märke till är att Dynasty, till skillnad från andra damlag, rushar. De har ingen respekt. Inte mot någon och överrumplar sina motståndare.

Andra damlag spelar för passivt, de har för mycket respekt gentemot sina motståndare och spelar helt enkelt inte aggressivt. Detta är något Dynasty gör. Ett annat lag som plockat upp denna strategi är ryska London Conspiracy, ett lag som få organisationer ville satsa på, men som nu blivit Dynasty-femmans största rivaler vilket synts både under Copenhagen Games och ESU Masters. Detta är då lagen som toppar. De är framför alla andra, med hästlängder dessutom. Närmast finnes Team expert, som är Keszels nya lag, samt Riot Gaming.

quiethell anser inte att Dignitas använder lagets potential.
Har Dignitas skaffat ett damlag bara för att använda dem som reklampelare?

Jag tänker inte ens räkna med Team Dignitas, då det känns som deras organisation endast plockade upp dem för statusens skull, inte för att kämpa om platsen som världens bästa damlag. Det nordamerikanska laget skickades inte ens till ESU Masters, ett evenemang de blivit inbjudna till, då organisationen hellre såg dem visa upp produkter under E3. Så nej, Dignitas är inte ens nära toppen inom damscenen, för de har inte haft möjligheten att visa upp sig inom spelet utan endast som reklampelare.

Även om ett damlag får lön och har möjlighet att spela hela tiden kommer de inte närmare toppen. Se på Planet Odd, tidigare LGB Female, som faktiskt arbetar som professionella spelare och får en så pass bra lön att de inte behöver arbeta vid sidan av spelet. De tränar i över sex timmar, fem dagar i veckan, och bara Lizette "L.K.S" Scheich spelar ungefär 40 timmar i veckan utanför praccen. Så varför står inte detta lag som ett av topplagen? Jo, för de har inte samma strategi som de toppande lagen. De kör inte aggressivt nog för att hamna där.

Det jag vill komma till är att damspelare måste börja tänka mer som herrarna. De måste spotta på sina motståndare, inte bokstavligt, såklart. Men de ska inte ha någon respekt för sina motståndare. De måste köra mer aggressivt. De måste överrumpla sina motståndare. De måste visa lite dominans. Precis som Dynasty gör. Precis som London Conspiracy gör. Precis som herrarna gör.

23 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 23 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..