×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

NBK: "Vi byggde det här laget för att många av de involverade spelarna kände sig obekväma med sina respektive lag"

5
Nathan "NBK" Schmitt är en stor del av det nybildade franska superlaget G2 Esports, och vi tog ett snack med honom för att få reda på mer om idén bakom femman och deras första veckor som ett lag.
Silly Season-stormen har resulterat i en hel del spelarförändringar i den globala Counter-Strike-världen. Trots att det varit många högprofilerade förändringar i de mest populära regionerna lär den senaste upplagan av "Le French Shuffle" kamma hem förstapriset när det kommer till rubrik och diskussion.

Förändringarna innebar att G2 Esports samlade några av Frankrikes mest välkända och etablerade spelare för att skapa en sorts superlag, i alla fall på papperet. Enligt Nathan "NBK" Schmitt, en av lagets spelare, började det här lagbygget i december. Ungefär en månad innan utgångsdatum på spelarnas kontrakt.

"Vi byggde det här laget för att många av de involverade spelarna kände sig obekväma med sina respektive lag. Det kändes ganska naturligt att gå ihop och starta vad som nu är G2. Efter lite snack kändes det som att vi delade samma idéer för hur ett lag fungerar och hur vi ska få det att fungera tillsammans. Vi diskuterade också eventuella roller och det kändes som att allt passade", berättar NBK för Fragbite.

Utöver Schmitt består laget även av Richard "shox" Papillon, Kenny "kennyS" Schrub, Dan "apEX" Madesclaire och up-and-comern Alexandre "bodyy" Pianaro. Den sistnämnda är definitivt den minst erfarna spelaren i laget, och den enda medlemmen som inte har vunnit en Valve-stämplad Major då han bara spelat i toppskiktet sedan april i fjol.

bodyy
"Om han fortsätter att jobba och lyssna kommer han utan tvekan bli en stark och respekterad fransk spelare", säger NBK om bodyy.


Många anhängare ifrågasatte Pianaros plats i laget då den belgiska aim-mästaren Adil "ScreaM" Benrlitom var tillgänglig till en början. Det är dock 20-åringens oerfarenhet, liksom hans uppenbara potential, som delvis gör honom intressant för laget.

"Många lag tycker om att ha en potentialspelare i sin femma av den simpla anledningen att det ger extra motivation, och sådana spelare kommer att lyssna på vad du säger. Från det lilla jag vet om honom är han väldigt lugn och respekterar sina uppgifter i spelet. Faktum att han också kan spela support kommer att frigöra mig lite mer, och vi kommer att dela de svåra/smutsiga rollerna. Om han fortsätter att jobba och lyssna kommer han utan tvekan bli en stark och respekterad fransk spelare", är hur NBK beskriver bodyys plats i laget.

Att hitta spelare till ett lag är inte nödvändigtvis den svåraste biten för att bygga ett framgångsrikt lag. Spelarna är bara en ingrediens i receptet, och det krävs mycket mer för att få alla bitar att falla på plats. Enligt NBK fanns det inga direkta svårigheter med lagbygget, i alla fall inte för honom som spelare. Det fanns dock en osäkerhet — Edouard "SmithZz" Dubourdeaux.

SmithZz.
"Han kommer att vara en nyckeldel av lagets utveckling", berättar NBK om SmithZz.


Den forna G2-snipern hade spelat professionellt i nästan tio år, men han gjorde valet att kliva ner som spelare och istället bli det nya lagets coach — ett beslut som gläder Schmitt. Coach-rollen är ganska ny till Counter-Strike-scenen, och det finns inte så många exempel att följa. NBK tror dock att SmithZz har vad som krävs för att bli riktigt bra på det, mycket tack vare kombinationen av hans intresse och erfarenhet.

"SmithZz har passion för spelet, och är en av de mest erfarna spelarna där ute. Till en början kommer hans roll främst att vara att ge oss disciplin och hjälpa oss individuellt när vi behöver det. Med en överblick kan han ge oss ärlig feedback, oavsett om vi vinner eller förlorar rundor. Han kommer att vara en nyckeldel av lagets utveckling."

Ibland när ett lag formas klickar allting direkt, och resultaten börjar hagla in direkt från start. Så har inte fallet varit för G2 Esports, då de föll till Fnatic och Heroic i kvalet till IEM Katowice kort efter offentliggörandet. Visserligen bör man inte dra alltför många slutsatser på ett enstaka kval, men i det här fallet hade det en stor påverkan.

NBK under ESL One Cologne 2015.
"Jobbar mot att ha en mer universal spelstil som går att anpassa till vem som helst", det är planen för G2.


Då organisationens tidigare lag även misslyckades med att kvala in till DreamHack Masters Las Vegas har det funnits väldigt få turneringar för det franska superlaget att spela. Det finns dock något positivt i allt. G2 hade gärna spelat IEM Katowice, då NBK beskriver det som "ett fantastiskt evenemang", men bristen på turneringar ger dem även mer tid att träna och skapa en bredare spelstil.

"Det positiva är att det ger oss mycket mer tid att fokusera på att bli bättre på sex kartor. Vi har försökt att spela sex kartor från början, och behöver en hel del träning på de flesta av dem då vi ändrar vår stil och jobbar mot att ha en mer universal spelstil som går att anpassa till vem som helst."

Delen om att kunna anpassa sig till vilket lag som helst är förmodligen också en huvudingrediens för att bli ett framgångsrikt lag i dagens galna Counter-Strike-toppskikt. NBK beskriver det bäst själv under en följdfråga, som handlade om Fnatics nya lag och den potentiella rivaliteteten mellan dem, då han anser att dagens CS:GO-nivå är på gränsen till att vara för hög för tydliga rivaliteter att existera.

"Problemet nu för tiden är att det finns för många bra lag för att verkligen skapa en rivalitet. Inget lag kommer att krossa sitt motstånd som det var förr. Det känns ganska naturligt att det finns en 'rivalitet' mellan Fnatic och oss, och vi ser det så. Det har alltid varit tufft att möta dem, och jag är glad att de har återförenats, helt enkelt för den CS-nivån de levererar. Det kommer bli riktigt roligt!"

Det är fortfarande oklart när vi kommer att få se det nya superlaget spela en offlineturnering, men förhoppningsvis kommer de att ha skapat tillräckligt med synergi för att vara en rejäl utmanare när den dagen väl kommer. Vi kan fortfarande uppleva deras resa mot toppen via onlineligor som ESL Pro League och även det kommande kvalet till SL StarSeries i-League Season 3.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..