×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

Toppspelarnas tankar om årets första major

1
Majorn närmar sig med stormsteg och vi passade på att fråga några av de största spelarna om vad de bland annat tror om sina motståndare, kartval och vem som kommer att vara den vassaste spelaren. Här är vad shox, dennis, NBK, znajder med flera svarade.
På söndag drar den stora hypeade Eleague-majorn igång i den amerikanska staden Atlanta. 16 lag skall kämpa om att dels hamna i topp åtta för att säkra en plats till nästa major, men även för att kamma hem en så stor del av den 1 miljon dollar stora prispotten, som möjligt. Fragbite passade under veckan på att haffa några av toppspelarna på plats för att ställa ett par frågor om deras tankar om chanserna på miljonmajorn.

Vilket lag ser du som uppstickare i turneringen?


Sverige dennis, Fnatic:
— Jag skulle säga FlipSid3 eller Gambit.

Frankrike NBK, Team EnVyUs:
— Uppstickaren i turneringen är antagligen Fnatic. De är lite utanför radarn men jag förväntar mig bra saker från deras håll!

Danmark Kjaerbye, Astralis:
— Det finns så många uppstickare denna turnering. Speciellt då så många har haft mycket tid att förbereda sig på. Och det verkar som att många lag har spenderat sin tid genom att bootcampa och utvecklas så vi kommer antagligen att se en hel del överraskningar som vi alltid gör. För att nämna ett lag så säger jag nog Gambit!

Sverige znajder, Godsent
— Liquid? Nah, men ärligt talat så måste det vara vi. Vi kommer antingen flyga ut direkt eller rakt in till slutspel.

USA Hiko, Team Liquid
— Jag tror att uppstickarna i turneringen blir FaZe. De har sett riktigt starka ut sedan Karrigan gick med och de kommer att överraska en hel del lag!

Frankrike shox, G2
— Jag tror att antingen Fnatic eller FazE kan göra något riktigt bra i det här fallet.

Förutom uppstickande lag som kan komma och visa upp ett oväntat spel, har det dessutom talats mycket om individuella spelarprestationer nu på sistone. Den internationella esportsajten HLTV.org är mitt uppe i sitt rankande av världens bästa spelare och vi var nyfikna på vad toppspelarna själva tycker och vem som är det största hotet under turneringen.

Vilken spelare skulle du säga är det största hotet under turneringen?


Sverige dennis, Fnatic:
— Jag ser ingen spelare som ett hot för att jag anser inte att någon är bättre än mig rent individuellt.

Frankrike NBK, Team EnVyUs:
— Det största hotet när det kommer till spelare är antagligen coldzera. Den killen har aldrig gåt tunder 1.08 i rating under en major!

Danmark Kjaerbye, Astralis:
— Jag tror inte att jag delar upp det så och tänker för mycket på individuella spelare som ett hot, det är bara slöseri med tid. Jag kan möjligtvis skrämmas av bra lag men jag tycker snarare att det är väldigt roligt att spela mot de bästa spelarna i världen för att istället se det som en utmaning. Jag ser det aldrig som något negativt.

Sverige znajder, Godsent
— Jag ser aldrig en spelare som ett stort hot men jag anser att om det är någon som kommer att ta laget till vinst så är det s1mple.

USA Hiko, Team Liquid
— Personligen så skulle jag säga coldzera. På majors har han verkligen visat att han kan åstadkomma otroliga rundor och plays och det gör självfallet ont att tänka tillbaka på vad han gjorde mot oss under MLG Columbus.

Frankrike shox, G2
— coldzera så klart! Han har varit på topp under hela 2016 och kommer defintivt inte ge upp 2017. Han är av den där typen som kan gå och vinna ett game helt själv.

SK:s Marcelo
SK:s Marcelo "coldzera" David är en av de spelare som nämns av proffsen som det största hotet


Förutom individuella prestationer är också helheten viktig. Under den senare halvan av förra året fick vi helt olika turneringsvinnare gång på gång och det var svår att utse vilket lag som var det största hotet i toppskiktet. Åsikterna är som väntat delade, men våra danska grannar Astralis nämns bland annat som ett av dem.

Vilket lag är det största hotet i turneringen?


Sverige dennis, Fnatic:
— Just nu är det antgaligen Astralis, men det är svårt att säga då lagens form ändras varje dag.

Frankrike NBK, Team EnVyUs:
— Det svåraste laget för oss att spela mot kommer antagligen vara OpTic, åtminstone när det kommer till kartpoolen.

Danmark Kjaerbye, Astralis:
— Jag vet ärligt talat inte. Det finns många bra lag som kan ta hem majortiteln. Det handlar nog bara mer om vem som kan upprätthålla den högsta nivån och vara mest konsekvent genom turneringen eftersom att det är så många speldagar och man måste prestera sitt bästa de flesta av dem för att gå hela vägen.

Sverige znajder, Godsent
— Astralis har lagt ner en hel del träning inför majorn och jag vet att North har gjort samma så de två danska lagen kommer med största sannolikhet att vara väl förberedda. Sen vet jag inte om det är sant att Na`Vi-spelarna har typ 130+ i timmar - isådana fall borde de uppenbarligen vara i god form också.

USA Hiko, Team Liquid
— För vår del är det antingen Astralis eller SK som står som våra tuffaste motståndare. Våra matcher mot SK brukar vara ganska jämna men de lyckas alltid hitta en väg att trycka ifrån längre än oss. När det kommer till Astralis så har de alltid varit ett lag vi haft svårt att spela mot.

Frankrike shox, G2
— SK, Na`Vi och Virtus.pro kommer att vara de svåraste motståndarna enligt min mening. De har alltid varit duktiga på stora evenemang, speciellt under majros och de kommer nog inte ändra på det specifikt heller.

Spelmässigt då, vilka kartor kommer vi att få se och vilka kartor kommer att tas bort mest? Kommer Nuke och Train bannas mer än de spelas under kommande major? Meningarna är helt delade hos de vi frågat.

Vilken karta kommer att vara mest populär att spela och vilken får vi se mestadels bannad under turneringen?


Sverige dennis, Fnatic:
— Train med största sannolikhet. De flesta spelar Train och bannar den inte.

Frankrike NBK, Team EnVyUs:
— Jag skulle gissa på att Dust2 kommer att vara den mest spelade samtidigt som Cache blir den minst populära.

Danmark Kjaerbye, Astralis:
— Hmm... Jag har ingen aning alls. Jag tror att vi definitivt kommer att se en viss karta ganska mycket eftersom att den så kallade "Valve randomizern" verkar lite konstig som pickade Cobblestone typ 9/10 gånger eller hur det nu var. Vi såg ju också en hel del Cache under majorkvalet så vi får väl se vad de har i kikaren för oss den här gången!

USA Hiko, Team Liquid
— Jag tror att den mest populära kartan denna majorn kommer att bli Dust2 och den mest bannade blir antagligen Nuke.

Sverige znajder, Godsent
— Den mest populära kartan blir antagligen Mirage/Train/Cache/Overpass som vanligt medan Nuke med största sannolikhet kommer att vara den som blir bannad följt av Cobblestone.

Frankrike shox, G2
— Jag tror att Nuke kommer att spelas väldigt mycket, likaså Cache. Mest bannade blir nog Overpass och Train.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..