×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Förhandstitt

Inför Epicenter: Fnatics grupp B kan bli en riktig rysare

1
Fragbite fortsätter synandet av den kommande veckas miljonturnering Epicenter. Turen har nu kommit till grupp B och de fyra lagen Fnatic, SK Gaming, Virtus.pro samt HellRaisers.
Det är som tidigare nämnt att hitta någon riktig förhandsfavorit bland deltagarlistan för 500 000-dollarturneringen Epicenter, som arrangeras den 17–23 oktober i den ryska huvudstaden Moskva. Sex av de deltagande lagen slår sig in bland topp åtta på världsrankingen — varav de två högst rankade återfinns i grupp B. Det har blivit dags att ta sig en närmare titt på just denna grupp som dessutom huserar svenska Fnatic.

Fnatic

Det var många dom höjde på ögonbrynen då det stod klart hur den nya Fnatic-femman kom att se ut efter "den svenska shufflen", nu höjer de på ögonbrynen när de ser lagens resultat. Jonas "Lekr0" Olofsson, Simon "twist" Eliasson och John "wenton" Eriksson har kommit bra in i laget samtidigt som Dennis "dennis" Edman visat storform och Olof "olofmeister" Kajbjer börjar hitta tillbaka till sitt forna jag.

Fnatic

Sverige Dennis "dennis" Edman
Sverige Jonas "Lekr0" Olofsson
Sverige Olof "olofmeister" Kajbjer
Sverige Simon "twist" Eliasson
Sverige John "wenton" Eriksson

Sverige Jimmy "Jumpy" Berndtsson (Coach)


Den kanske största överraskningen så här långt med detta nya Fnatic är lagets prestationer i den fjärde upplagan av ESL Pro League var de slutade på första plats med 57 poäng (samma poäng som tvåorna, NiP). Detta fördelat över 19 vinster och sju förluster. I och med detta har laget säkrat en plats i finalerna som spelas i brasilianska São Paulo.


Kan dennis hålla liv vid sin fina form?
Kan dennis hålla liv vid sin fina form?


Laget har även hunnit avverka ett LAN-evenemang tillsammans, nämligen ESL One New York. De klev in i turneringen som klara underdogs och överraska på de flesta då de besegrade både OpTic Gaming och Astralis i gruppspelsfasens Swiss-format. Svenskarna åkte sedan ur turneringen sedan de förlorat dubbla matcher mot Team Liquid. Ändå har många röster höjts gällande svenskarnas fina insats och de slutade före både Astralis och G2 Esports.

Exakt vad vi kan förvänta oss av Fnatic i Moskva är något oklart, inte minst då de inte har mött något utav de andra lagen på LAN. Det gör Epicenter till en extra intressant prövning för dem inför de kommande Pro League-finalerna.

SK Gaming

Det här laget behöver väl knappast någon närmare presentation. När "The Eleague Major" går av stapeln i början av 2017 kan SK Gaming bli historiska och bli först med att vinna tre raka majors. Senaste laget att ha en chans på den bedriften var Fnatic, som dock blev snuvade på konfekten av just SK Gaming (då Luminosity Gaming).

SK Gaming

Brasilien Marcelo "coldzera" David
Brasilien Gabriel "FalleN" Toledo
Brasilien Fernando "fer" Alvarenga
Brasilien Lincoln "fnx" Lau
Brasilien Epitacio "TACO" de Melo


I början av augusti blev det känt att SK-stjärnan Fernando "fer" Alvarenga skulle missa en stor del av höstsäsongen på grund av dubbla operationer. In som ersättare kom den före detta Immortals-spelaren Gustavo "SHOWTiME" Gonçalves Alvarenga var dock tillbaka redan efter en dryg månad och sedan dess har laget blandat och gett.


SK Gaming har alltid höga förväntningar på sig, så även den här gången.
SK Gaming har alltid höga förväntningar på sig, så även den här gången.


I den nordamerikanska delen av ESL Pro League har spelat in 54 poäng (18 vinster - 8 förluster) och har därmed säkrat att få spela säsongsfinalerna på hemmaplan i Brasilien. De har även hunnit med att kvala in till den andra säsongen av ECS.

Det har inte gått fullt lika bra i de två LAN-turneringar som laget spelat. Både under iBUYPOWER Invitational Fall och ESL One New York fick SK Gaming nöja sig med en delad tredje- till fjärdeplats.

Virtus.pro

Esportvärldens kanske mest meriterade femma, den som utgör polska Virtus.pro, fortsätter att hålla sig kvar i den absoluta toppen av CS:GO-scenen. Trots svaga online-resultat och en del riktiga floppmatcher på LAN lyckas de på något magiskt sätt i princip alltid resa sig.

Virtus.pro

Polen Paweł "byali" Bieliński
Polen Filip "NEO" Kubski
Polen Jarosław "pasha" Jarząbkowski
Polen Janusz "Snax" Pogorzelski
Polen Wiktor "TaZ" Wojtas

Polen Jakub "kuben" Gurczyński (Coach)


Även Virtus.pro återfinns i ESL Pro League men till skillnad från ovanstående två lag har polackerna inte lyckats ta sig till slutspel. De slutade i sätllet på en sjätteplats med 42 inspelade poäng (13 vinster - 11 förluster), samma poäng som sexorna Dignitas. Efter en skiljematch var det dock danskarna som säkrade en slutspelsbiljett. Däremot så har de spelat in full pott i inledning av ECS, detta efter två raka vinster.


Kan veteranerna i Virtus.pro ta ännu en skalp när de nu ska tävla i Moskva?
Kan veteranerna i Virtus.pro ta ännu en skalp när de nu ska tävla i Moskva?


Tidigare i höst slutade Virtus.pro på en katastrofal 13-16-plats i StarLadder i-League StarSeries andra säsong, vilket får lov att summera lagets onlineprestationer under hösten.

På LAN har det däremot blivit en förstaplats, en andraplats och en tredjeplats. Turneringsvinsten kom under DreamHack Bucharest sedan de besegrat Cloud9 med 2-0 i finalen. Andraplatsen säkrade de under ESL One New York, detta efter att ha fallit med 1-2 mot Na`Vi — en match som fick en dramatisk avslutning då den avgjordes på övertid. Tredjeplatsen säkrade sedan under de europeiska WESG-finalerna, vilket innebär att polackerna har säkrat en biljett till vinterns kinesiska turnering.

HellRaisers

HellRaisers har inte gjort något större avtryck på den professionella CS:GO-scenen. Faktum är att lagets senaste turneringsvinst (kval räknas inte) kom i våras då de vann Copenhagen Games 2016. Kanske inte den mest prestigefulla turneringen. I början av oktober blev det dessutom att ungraren Bence "DeadFox" Böröcz säkrat en permanent plats i laget. Böröcz togs in som provspelare sedan ukrainaren Sergey "smike" Sklyarenko lämnat HellRaisers i mitten av september.

HellRaisers

Ukraina Kirill "ANGE1" Karasiow
Ukraina Vladyslav "bondik" Nеchуроrchuk
Ungern Bence "DeadFox"Böröcz
Slovakien Martin "STYKO" Syk
Slovakien Patrik "Zero" Žúdel

Ukraina Ivan " Johnta" Shevtsov (Coach)
Kval, kval och åter kval. Så har HellRaisers höst sett ut mest. Det har varit kval till StarSeries, ECS, DreamHack Bcharest, Eleague, World Cyber Arena och Epicenter. Bara två gånger har de lyckats ta sig vidare, det handlar StarSeries och, förstås, Epicenter. I det senare fallet vann de CIS-kvalet efter att ha besegrat kazakiska Tengri i kvalfinalen.


Ungraren DeadFox gör sin första stora turnering för HellRaisers.
Ungraren DeadFox gör sin första stora turnering för HellRaisers.


Precis som Virtus.pro deltog HellRaisers alltså i den senaste säsongen av StarLadder i-League StarSeries Season 2, men precis som polackerna slutade de på en delad 13-16-plats. Det östeuropeiska laget har i övrigt inte deltagit i någon LAN-turnering och är sammanfattningsvis gruppens klart svagaste lag sett till form.


Artikelbild: ESL

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..