×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Xerm: Även sådant här fusk bör straffas av Valve

3
Vilken vändning, de regerande världsmästarna Frankrike är klara för årets CS:GO-VM trots allt sedan det framkommit att Kazakstan har fuskat. Avstängningar från TWC väntar men jag önskar att Valve lade sig i det hela.
Tidigare idag gick jag hårt åt fransmännens inställning i den avgörande VM-kvalmatchen mot Kazakstan. Fransmännen mönstrade en rätt stjärnfattig femma samtidigt som kazakerna satsade på starka kort, lite väl starka skulle det visa sig.

Efter att matchen spelats färdigt var det nämligen inte någon av de två största kazakiska spelarna, mou och AdreN, som låg i topp på poängtavlan. Det gjorde i stället den okände 34-åringen Evgeniy "zLex" Kim, det var i alla fall vad vi först trodde. I stället har det nu alltså framkommit att den ryske veteranen Mikhail "Dosia" Stolyarov spelade i hans ställe. Ett klart regelbrott som nu alltså leder till att Kazakstan diskvalificeras från årets turnering och ersätts av Frankrike. Samtidigt förbjuds Kazakstan från att delta i 2017 års turnering och samtliga spelare, inklusive Dosia, tvingas avstå från att delta även 2018.

Det är givetvis helt rätt agerat av E-Frag, arrangören bakom The World Championship. Jag hade inte klagat om straffen mot de enskilda spelarna blev ännu hårdare. Jag förstår verkligen inte hur Dosia, som även deltagit i kvalet med sitt Ryssland, tänkte.


Även om straffen är bra kan jag tycka att Valve bör kliva in och visa sin makt i ett sådant här tillfälle, för enligt mig är detta att jämställa med att använda sig av annan typ av fusk. Något som givetvis skulle leda till en VAC-avstängning. Låt mig dock poängtera att Valve dessutom bör nyansera sina avstängningar en aning. Avstängning på livstid är kanske inte alltid rätt väg att gå. Hur som helst skulle en sådan påföljd bli ett dråpslag mot Dosia och få allvarliga konsekvenser för ryssens klubblag, Gambit Gamig, var han spelar tillsammans med just AdreN och mou.

Ett litet oförtjänt grattis till Frankrike

Jag håller fast vid min tidigare kritik vad gäller Frankrikes agerande i det här kvalet. Det spelar ingen roll att Kazakstan använde sig av en otillåten spelare eller att fyra av det franska lagets största stjärnor befann sig på resande fot under dagen. Hade Frankrikes spelare tagit turneringen på fullt allvar, vilket jag anser att de bör göra, skulle de förmodligen ha kunnat hitta en lösning på problemet.

Nu säger jag ändå grattis till Frankrike som trots allt får chansen att försvara sin VM-titel. Grattis säger jag även till alla ni som har tänkt följa VM-finalerna, för det här ger turneringen en helt annat stjärnstatus.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..