×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Josh och hans åttaåriga dotter gjorde streaming till en familjeaktivitet

4
Josh och hans åttaåring har ett speciellt far-och-dotter-förhållande i CS:GO, och deras växande stream har fått anhängares hjärtan att smälta.
Josh är en 27-årig CS:GO-entusiast som för tillfället bor i Colorado, USA, med sin fru och sina tre barn. För lite över ett år sedan fick han kontakt med Global Offensive, och nu är han en hobbystreamare under pseudonymen Rick Santorini. Han är dock inte ensam på sin CS:GO-resa, detta då han gjort det till en familjeaktivitet.

Åttaårige Ellie är en av Joshs (och hans frus) tre barn, och hon har blivit något av en grej i CS:GO-communityt. Ellie har kontinuerligt medverkat i sin fars stream, och några av hennes highlights har fått tusentals spelningar på YouTube. En av dem, en 1vs2-clutch, har nått hela 228 000 views.

Ellies mest spelade clutch.


Det hela började redan när Josh kom i kontakt med spelet, och Ellie, som då var sju år gammal, frågade om hon fick vara med och spela med honom. Svaret blev ett tydligt nej på grund av hennes unga ålder, men efter ett halvår av tjatande gick pappan med på att köpa ett exemplar till sin dotter.

Resultatet blev långt över förväntan när det kommer till entusiasm, då Ellie direkt föll för spelet och tyckte om det kanske till och med mer än sin far.

"Jag hade aldrig kunnat tro att hon skulle bli så passionerad över spelet och streaming som hon har blivit. I dagsläget är det hon som pushar mig för att spela och streama", berättar Josh för Fragbite.

Det klassiska ämnet "du borde spendera mer tid utomhus" är gammalt sedan länge, och historien om Ellie och hennes syskon skiljer sig egentligen inte med den typiska föräldradiskussionen. Varken Ellie eller hennes tvillingbror fick spela dator- eller TV-spel under sina första sex år. Anledningen var att Josh och hans fru inte ville se sina barn "missa njutningen av att vara barn" på samma sätt som de var, men livet blir tyngre och att underhålla barn tar en hel del energi, berättar han.


Josh lär Ellie allt om livet och Counter-Strike.


Ovanpå "gaming-mot-utomhus"-ämnet får man anta att CS:GO:s åldersgräns, 17+, skulle kunna orsaka problem för Ellie och hennes far, då de flesta föräldrar inte skulle tillåta sin åttaåring att spela ett vapenbaserat FPS-spel. Josh har fått en hel del kritik för detta, och han håller med om att åttaåringar överlag inte borde få spela spel som CS:GO. Han tycker dock inte att det gäller Ellie.

"Jag tillåter min dotter att spela CS:GO eftersom jag känner henne. Hon är en sån snäll tjej och en naturligt bra människa. Jag tror inte att fejk-våldet i spelet kommer att ändra på det. Jag har fortfarande tagit mig tiden att prata med henne om våld. Det är så jag känner. Ovanpå det finns det bokstavligt talat inget faktiskt bevis som länkar spel med människors våld."

Vad Josh menar är att folk som har starka åsikter om att Ellie spelar CS:GO är samma typ av människor som skulle kunna säga att din hjärna ruttnar av TV, eller att rock'n'roll är synonymt med ondska. Vi fick möjligheten att fråga Ellie själv varför hon älskar CS:GO så mycket, och hennes svar är lika hjärtevärmande som viktigt.

"Det jag gillar mest är när mitt lag jobbar tillsammans och min flip knife", svarade Ellie.

Citatet ovan är bara en av många som visar att Ellie inte spelar för att döda folk, eller kycklingar, utan för lagaspekten i spelet. Josh tillägger att detta är saker som stärker hans beslut att låta henne spela CS:GO.

Josh blir ägd av Ellie under en deathmatch-omgång. Vi rekommenderar att titta med ljud.


Just nu är far-och-dotter-duons streaming enbart en rolig hobby. Då det skulle vara ett enormt kliv för vem som helst att förvandla det till ett yrke, speciellt för en trebarnsfar, har inte Josh gett tanken en ärlig chans. Han har dock inte stängt dörren helt. Att skapa "content" på heltid skulle vara en dröm för Josh, om deras stream och YouTube-kanal växte tillräckligt för att de skulle ha en fanbase som stödjer ett sådant beslut.

Möjligheterna att livnära sig på att spela Counter-Strike sträcker sig dock längre än så kallat "content creating". Det finns alltid hopp och möjlighet för vem som helst att bli en professionell spelare. Med Ellies unga ålder i åtanke kände jag att det vore charmigt att avsluta intervjun med att fråga Josh när vi kommer att få se hans dotter deltaga i en majorturnering.

"LOL, jag kollade faktiskt på att åka till IEM Oakland med Ellie (som åskådare, reds. anm.). För tillfället är det lite för dyrt. Ni kommer att se oss på en major när det arrangeras en närmre oss, eller när Ellie spelar en. Vilken som än kommer först."

Ni kan ta del av Joshs och Ellies väg mot framgång live via deras Twitch-kanal, medan VODs och highlights lättast går att nå på YouTube.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..