×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Krönika: Vem vann på spelarbytet, egentligen?

5
Efter dagens spelarbyte mellan Astralis och Team Dignitas tar vi oss en titt på för- och nackdelar för båda lagen och försöker komma fram till vilket lag som egentligen vann traden.
Tidigare idag offentliggjordes det att Astralis och Team Dignitas genomfört ett spelarbyte, en trade där René "cajunb" Borg får lämna Astralis för att ta Markus "Kjaerbye" Kjærbyes plats i Dignitas. I samma veva går Kjaerbye till Astralis, så klart.

Min första reaktion på detta var en efterlängtad lyckosuck, att Kjaerbye äntligen får spela i ett lag som kan lyfta honom till att bli en av världens bästa spelare. Dock har jag funderat på det mer och mer, och det lutar åt att det inte ens blev oavgjort, utan att båda lagen förlorar på bytet — i alla fall kortsiktigt.

Team Dignitas har mycket talang i sitt lag, helt klart. Jag tycker uppenbarligen att Kjaerbye är en av de bättre i laget, tillsammans med Kristian "k0nfig" Wienecke och, på en bra dag, Ruben "RUBINO" Villarroel. Visserligen har laget saknat en hel del rutin, något som oftast gör att man vinner matcher snarare än kartor, och i slutändan hela turneringar snarare än enstaka matcher.

k0nfig får lägga till ett par ryggpass, för han kommer få bära en del på scoreborden framöver.


Astralis har å andra sidan sitt på det torra när det gäller erfarenhet. Hela laget är fyllt med spelare som gått den tuffa vägen från att vara nervösa "chokers" till att ha is i ådrorna, men på senare tid känner jag att de saknat spelare som kontinuerligt vinner sina viktiga dueller. Nicolai "device" Reedtz har potential att vara en av världens bästa AWP-spelare, men för mig är det alldeles för sällan vi ser honom skina nu för tiden.

Efter ovanstående extremt kortfattade analys blir spelarbytet helt logiskt. Med cajunb får Team Dignitas mer erfarenhet till laget, och behåller dessutom en av sina två konsekvent hårdskjutande spelare. Astralis gör sig å andra sidan av med en av de svagare pjäserna, och får istället in en av de mest lovande spelarna i hela Danmark. Det finns dock en hel del negativa aspekter.

Massivt kliv för Kjaerbye, men kortsiktigt förlorar han mest av alla.


Astralis får, som bekant, inte spela den kommande majorturneringen med Kjaerbye då han var med Dignitas i minorturneringen DreamHack Tours. Detta innebär att Astralis på något vänster ska implementera sin nyrekryt samtidigt som de ska försöka få ihop ett lag som kan göra skada i Köln. Med största sannolikhet kommer de att plocka in en inhoppare, vem det nu skulle vara då halva Danmark tycks ha varit i Tours, dagarna innan Köln och således halvt vaska sina möjligheter. Istället lär de fokusera på E-League och framtida turneringar med Kjaerbye.

Samtidigt har Team Dignitas tappat en sina absolut spelare för att spela med en tämligen avslagen cajunb, som dessutom inte lär ha självförtroendet på topp efter att ha blivit ratad av sina lagkamrater. Ovanpå det kommer de inte ha jättelång tid på sig att implementera honom i femman innan majorkvalet går av stapeln.

Finns det tillräckligt med tid för att cajunb skall vara en positiv rekryt för Dignitas?


Det är lätt att som åskådare leka expert, men jag har svårt att tro att detta var ett bra tillfälle för något av lagen att genomföra spelarbytet. Allra sämst är det för Kjaerbye, som ju inte bara missar möjligheten att spela en major, utan också missar möjligheten att tjäna en hel del pengar som snurrar runt den. Blickar vi framåt ett år tror jag dock, precis som många av Fragbites läsare, att Astralis är laget som vunnit mest på spelarbytet. Kortsiktigt är det nog Dignitas som förlorar minst. De kan i alla fall använda sin rekryt.

Håller du med? Vad ser du som mest positivt och negativt med respektive spelarbyte? Skriv en kommentar!

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..