×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Krönika: "Dags för en major i Stockholm"

18
Den svenska huvudstaden, Stockholm, bör stå värd för en major-turnering i CS:GO under 2016. Här är möjligheterna enorma. Exponering och inramning skulle kunna bli fantastisk! Så lyssna upp nu, endera DreamHack eller svenskägda ESL. Rikta blickarna mot Stockholm!
Under gårdagen offentliggjorde DreamHack att nästa major-turnering inom CS:GO kommer att arrangeras under det rumänska DH-stoppet i slutet av oktober. Jag kan inte påstå att detta förvånar mig, tvärtom. Däremot är det nu dags att boka Ericsson Globe Arena för en första major i Stockholm.

Evenemangsstaden Stockholm

Sveriges huvudstad har ett gott rykte runtom i Europa som evenemangsstad. Stora produktioner avlöser varandra och det finns även en lång tradition av att anordna världsturneringar av olika slag. Staden är även hemort för två av riktigt progressiva företag inom e-sportscenen, DreamHack och MTGx. De senare genom sitt i sommar förfärvade majoritetsägande i den tyska arrangören ESL. Stockholm har även en stor naturlig publik men öppnar även, genom sina goda förbindelser med kontinenten och övriga världen, för långväga besökare under en riktig storproduktion.

Missförstå mig inte. Jag älskar DreamHack och dess fantasktiska evenemang i Jönköping. De är inte bara välproducerade och riktigt välbesökta, de bjuder även på en rejäl dos av tradition samt historia. Det är dock svårt för DreamHack att växa mer på plats i Elmiamässan och intilliggande Kinnarps Arena. En av anledningarna till detta stavas SHL och HV71. Därför är det naturligt att titta på andra alternativ.

Malmö och Göteborg i all ära

Varför just Stockholm då? Det är sant att även Malmö och Göteborg har både faciliteter och kunnandet för att anordna riktigt kalasevenemang. Ta Eurovision 2013 och JVM i ishockey 2014 som exempel när det gäller den södra länken mot kontinenten, Malmö. I Göteborg har vi diverse VM-tävlingar i en rad sporter, otaliga större musikspelningar och Göteborg Horseshow som exempel. Lokalpatriot som jag är skulle jag även kunna förespråka min egen hemstad och Skellefteå Kraft Arena (med dess fantastiska nya jumbotron). Även Skellefteå har tradition och historia inom evenemang, men även inom lan och e-sport. Fast nej, jag skulle inte tro det. Skellefteå faller bort på grund av dess placering i vårt avlånga land. Det må vara lätt att ta sig till både Malmö och Göteborg men Stockholm har ändå något som de inte har.


Ovan ser vi ett exempel på hur Globen kan se ut under ett evenemang.


En CS:GO-major i Ericsson Globe, Globen populärt kallat, skulle bräcka det mesta. Med plats för cirka 16 000 personer vid scenevenemang och närliggande Annexet som skulle kunna husera kringevenemang är denna plats optimal. Sverige, och Stockholm, skulle med all rätt kunna ta tillbaka titeln som arrangör av världen största CS-evenemang efter att både polska Katowice samt tyska Köln har sprungit om oss.

Valve måste se potentialen

Precis som Tomas "greykarn" Lyckedal klargjorde tidigare idag är det Valve som beslutar om vilka turneringar som får major-status. Helt rätt så klart. Det är trots allt de som investerar pengarna. Det hindrar däremot inte DreamHack, ESL och andra aktörer från ett aktivt lobbyarbete när det gäller att säkra upp var turneringarna ska hållas.

Med lite kreativ hjälp kan jag inte se hur DreamHack eller MTGx, genom ESL, inte skulle kunna rättfärdiga en jätteturnering i Globen. Den potential som finns där kan inte ens Valve blunda för om den läggs fram på bordet, mitt framför dem.

Det är dags att vakna upp, föra samtal med Valve och sedan boka Globen för en major-turnering under 2016. Vilka det blir som i slutändan arrangerar turneringen spelar mig mindre roll, men en svensk jättemajor måste bli av!

25 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 25 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..