×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Krönika: "Dags att visa fnatic respekt!"

30
Svensklaget fnatic är med sin tredje Major-titel historiska på flera sätt. Ändå buades det rejält i Lanxess Arena under den gångna helgens ESL One Cologne. Nu får det vara nog. Det är dags att visa fnatic respekt!
Alla har vi våra favoritlag. Många av oss har dessutom vissa lag som vi direkt ogillar, av diverse anledningar. Det är dock få lag inom CS:GO-historien som har berört så många som fnatic gör. En uppmärksammad händelse för snart två år sedan är en av de saker som ligger till grund för detta. Men är det verkligen rätt att dagens fnatic fortfarande möts av ett sådant renodlat hat? Jag tycker verkligen inte det.

Hatet hör inte hemma här

Att passionerat hålla på ett lag, oavsett sport, är beundransvärt om ni frågar mig. Det är ju faktiskt fansen som gör allt möjligt. Det är fansen, scenen, som har lyft e-sporten till de höjder som den ligger på idag. Men när vi vänder på myntet då träder en annan, mycket mörkare sida fram. Ett okontrollerat och obefogat hat.

"Folk hatar oss för att vi är bra."


- pronax i en ESL-video från ESL One Cologne.
Fnatic fick utstå väldigt mycket hat efter en uppmärksammad händelse under DreamHack Bukarest 2013. Jag var själv en utav de som fördömde fnatic-spelarnas agerande, men framför allt efterlyste jag spelarnas förmåga att representera scenen på ett bra sätt. I dagens fnatic återfinns endast två av spelarna från den tiden, Robin "flusha" Rönnquist och Jesper "jw" Wecksell. Trots detta har hatet i mångt och mycket fortsatt att gro. Sedan den händelsen har fnatic vunnit tre stycken major-turneringar och visat sig vara det bästa CS:GO-laget under spelets treåriga historia. Ändå får vi se negativa och kränkande kommentarer, buande vid evenemang och en allmänt dålig attityd mot fnatic och dess spelare.

Nu får det vara nog! Detta hat, detta kränkande beteende gynnar ingen. Tvärtom. Det är direkt destruktivt. När inte ett sådant fantastiskt och överlägset lag som fnatic kan få det beröm som de verkligen förtjänar då har det gått fel. Jag påstår inte att alla måste älska fnatic, absolut inte. Alla har vi, som sagt, våra egna favoritlag. En härlig, och sund, jargong mellan lagen och dess fans bidrar till att bygga en intressant och utvecklande konkurrens.

All heder åt ett historiskt fnatic

Det som Olof "olofmeister" Kajbjer och hans fnatic åstadkom i och med helgens ESL One-seger är bara helt fantastiskt. De såg stundals uträknade ut men reste sig sedan på alla fyra och bara körde. Jag vet inte hur annars man ska kunna beskriva det. Upphämtningen på Inferno mot Virtus.pro i semifinalen. Den magiska vändningen mot EnVyUs i finalens första karta. Utklassningen på den sista och avgörande kartan, som säkrade laget sin tredje major-titel. Sveriges fjärde, av totalt sex möjliga. Det är ett enormt facit på hur stark den svenska CS:GO-scenen är.

"Vi gör faktiskt vårt bästa för att vinna tillbaka communityts hjärta och fans."


- jw i en intervju med Fragbite.
Fnatic hade redan inför helgen flest antal major-titlar i bagaget med två stycken, då inget annat lag har lyckats vinna fler än en gång. Nu utökade de detta försprång med en till jättepokal och skrev dessutom in sig i historieböckerna som det första laget med två raka titlar. Och som de gjorde det.

Hatten av till Olof "olofmeister" Kajbjer, Robin "flusha" Rönnquist, Jesper "jw" Wecksell, Freddy "KRiMZ" Johansson och Markus "pronax" Wallsten, samt förstås även lagets coach Viktor "vuggo" Jendeby!

93 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 93 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..