×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Zlatan ger sig in i esporten — investerar i Challengermode

1
Esportbranschen fortsätter att locka till sig välkända investerare. Senast i raden är ingen mindre än det svenska Manchester United-proffset Zlatan Ibrahimovic som nu väljer att backa den svenska tävlingsplattformen Challengermode.
Uppgifterna har publicerats av nyhetsajten Breakit som berättar om Challengermodes senaste investeringsrunda. Totalt har bolaget hämtat in 1,3 miljoner dollar, motsvarande runt 11,5 miljoner kronor, från både gamla och nya investerare. En av de nya investerarna är alltså det svenska landslagets meste målgörare genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic.

Exakt hur mycket Zlatan väljer att investera i bolaget är inte känt, däremot står det klart att engagemanget uppskattas av Challengermodes VD, Robel Efrem:

"Vi har många bra investerare. Men det är givetvis kul i och med hans förståelse för det vi gör".
Challengermode har utvecklat en sorts tävlingsplattform som bjuder på mer traditionella turneringar i sällskap med upplägg där användarna själva kan sätta in pengar och sedan få dem att växa genom att prestera bra på Challengermodes Death Match-servrar. Med hjälp av det kapital företaget säkrat genom den senaste investeringsrundan ska Challengermode nu satsa på att växa, bland annat genom att samarbeta med andra organisatörer inom esporten.

"Att exekvera på vår roadmap samtidigt som vi skalar upp antalet tävlingar och turneringar som vi kör med externa e-sport-organisatörer och varumärken", svarar Robel Efrem på Breakits fråga om vad pengarna ska gå till.
Den nu offentliggjorda investeringen i Challengermode är inte Zlatans första i spelvärden. Han har redan tagit plats som storägare i den svenska spelstudion Isbit.


Artikelbild: Football.ua

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..