×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Den ultimata packlistan inför DreamHack Winter

2
På torsdag är det äntligen dags för DreamHack Winter! Jobbar man på Fragbite har man självklart varit med på ett och annat LAN nere i klassiska Elmia-mässan i Jönköping. Här delar jag av mig med mina bästa packtips inför vinterns efterlängtade LAN.
På torsdag är det dags för DreamHack Winter igen! Som den sanna inbitna Fragbitearen jag är har jag varit på en hel del DreamHack-upplagor och lärt mig vad som gäller. Förutom biljetten, datorn och all gear med tillhörande sladdar som är en självklarhet finns det en och annan pryl som kommer att underlätta LANandet en hel del. Här är mitt mästerverk till packlista!

En bekväm stol

Ni som varit på DreamHack innan vet vad jag pratar om. Tre dygn på en hopfällbar plaststol modell "väger-du-över-50kg-går-jag-sönder-PS-jag-är-jävligt-obekväm-också" är fan inte roligt. Jag själv har gjort misstaget flera gånger vilket alltid resulterar i att jag känner mig som Quasimodo från Ringaren i Notre Dame efteråt. Det är värt att knö in stolen i bagaget, jag lovar. Själv har jag en DXRacer hemma som jag hellre sitter på alla dagar i veckan! Men för den mindre kräsna eller som helt enkelt bara vill hålla slantarna inne fungerar en tjockare sittdyna eller två för att pimpa upp sin sittplats.

En jävla massa silvertejp

Behöver egentligen inte säga så mycket här. Den här magiska uppfinningen är bra för allt! Gör din egna budgetvariant av en mousebungee, tejpa fast kompisen som sover, laga saker med och så vidare. Men man får inte glömma den viktigaste anledningen; att ta en lång remsa och göra en fin bordskant av. Annars ser armarna inte speciellt roliga ut och blir fulla med flisor.

Uppblåsbar madrass (bordet är inte skönt i längden)

Okej, det är skönt att dra en liten powernap på bordet med lite dov musik på i bakgrunden men jag lovar er; det hjälper att dra in en sväng i sovsalen i 4-5 timmar (eller ja, egentligen 7-8 men vafan, det är LAN vi är på!) en gång per dygn för att palla spraya sönder folk i MM lite längre eller bara hålla fokuset uppe överlag. Är det hål i madrassen? SILVERTEJP! Släng på en sovsäck på det så är du fit for fight sen!

Våtservetter

Våtservetter är också i silvertejpklass - helt galet bra till allt! De är framförallt superpraktiska om du inte pallar duscha och drar en klassisk raggardusch lite här och var någon kväll. Har du spillt kebabsås på dig själv eller är datormusen flottig på grund av dina chipsfingrar - våtservetterna kirrar biffen!

En riktigt legit toalettrulle

Jag lovar, du kommer att tröttna på att skära sönder rumpan med det supertorra toapappret som erbjuds (och som i och för sig typ alltid är slut ändå...). Din stjärt kommer att tacka dig. Spiller du läsk eller något annat onice så är det alltid skönt att ha lite toapapper till hands - man vet aldrig!

Buntband

Ligger också i samma klass som Silvertejp. Den främsta anledningen till varför jag har haft med mig ett gäng är framförallt för stöldrisken men också för att organisera alla sladdar bättre. Det är riktigt segt att behöva ha sladdar över hela bordet. Med buntband och lite finess är det inte superlätt för en förbipasserande att sno något heller om man fäster fast dem på ett bra sätt.

Minst 10 meter nätverkskabel

Att hamna för långt bort till närmsta nätverksswitch är inte kul om man sitter med en kort sladd. Tio meter borde av egen erfarenhet räcka! Visst, storleken har inte alltid betydelse, men i det här fallet skulle jag våga påstå det. Better safe than sorry.

Ett litet medicinkit!

Om du till vardags äter någon medicin är du nog redan medveten om att de skall med men det är också att föredra att ta steget längre. Huvudvärk är till exempel inte det roligaste så att ta med en karta kan vara räddaren i nöden! Vätskeersättning eller tabletter mot typ diarré (mm fresh Linda...) kan göra mer än man tror. Det är inte superkul att sitta och må dåligt.

USB-fläkt!

En liten bordsfläkt är också ett måste att ha på bordet och underlättar verkligen den där bastuliknande känslan som sprider sig runtom i Elmia. Kostar typ ingenting men är så värt verkligen!

Grendosa

Grendosor ligger utspritt på borden men det är definitivt skönare att ha en egen att koppla in sina saker i så som mobilladdare och annat viktigt. Använd återigen silvertejpen för att tejpa fast den. Vill man inte ha en lång vanlig så finns även dessa praktiska kub-formade med två USB-uttag på också!

Laga-datorn-kit

Man vet aldrig om man hittar en nya billig datordel inne i till exempel Webbhallens monter! Det är klart man vill skruva in den direkt då. Dra med en liten praktisk skruvlåda med speciella datorskruvar och lite annat.

Dricka, snacks och godis

Okej, hör och häpna, något som är sjukt underskattat är kolsyrat vatten! Smaksatt läsk i all ära men en burk kolsyrat vatten eller två är ganska underskattat. Släng på några flak och en och en annan energidryck för den där extra kicken som behövs då och då. Lite chips är också nice! Handla gärna innan, det är inte superbilligt inne på eventet och utbudet är inte jättehett. Jag levde i och för sig på räkost och tunnbrödsrullar i tre dagar...

Kontanter

Tro mig. Du kommer inte palla gå ut och ta ut pengar. Vissa ställen tar inte kort även om allt fler har börjat med det. Det underlättar dock att ha några sedlar på sig. Gå dock inte med för mycket i fickorna! Har man ett praktiskt chassi och ett par schyssta polare som håller koll på ens dator när man är borta kanske man kan slänga in det man inte behöver för tillfället där.

Resväska

Sist men inte minst. Använd en stor resväska för att packa ner allt! Jag lindade in datorn i mitt täcke och la ner sladdarna och allt datorrelaterat i en resväska och hade en bag med resten av grejerna med mig sist jag körde på. Lätt att packa ner och ta med sig än att bära på den i en IKEA-kasse liksom. Dessutom är det ett riktigt skönt fotstöd!


Vad är era bästa LAN-hax!? Vad får man inte glömma att packa ner?



Är du taggad på DreamHack?!

267 personer har röstat

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..