×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

NBA-lag köper organisationerna Dignitas och Apex

1
Philadelphia 76er har nu köpt upp de två organisationerna Dignitas och Apex vilket gör att de blir den första nordamerikanska sportorganisationen som äger ett professionellt esportlag.
Tidigare i år gick det tyska fotbollslaget Schalke 04 ut med att de köpte upp det europeiska League of Legends-laget Elements, lite senare lanserade även Valencia esportssatsning. Nu är det sportorganisationerna i Nordamerikas tur att börja satsa på esport och först ut är NBA-laget Philadelphia 76er som blir nya ägare till Team Dignitas och Apex.

Apex, här under LCS Summer Split 2016
Apex, här under LCS Summer Split 2016


Tar Apex plats i League of Legends högstaliga

I och med köpet av Apex har nu Philadelphia 76er säkrat en plats i nästa års säsong av Nordamerikanska högstaligan i League of Legends, LCS. Apex Gaming som under förra säsongen slutade på en sjunde plats kommer nu att spela under namnet Philadelphia 76er för 2017 års upplaga av LCS Summer Split. De kommer även ta över Dignitas plats i andradivisionen Challenger Series.

Förutom League of Legends-lagen kommer det anrika NBA-laget även att ta över Team DIgnitas lag i speltitlarna CS:GO, Overwatch, Heroes of the Storm och Smite. De lagen kommer dock inte att byta namn utan kommer äver fortsättningsvis spela under Dignitas fana, åtminstone för tillfället. I ett uttalande berättar 76:ers VD Scott O'Neil att de har tagit in extern hjälp för att förstå esport och gaming något de alltså inte klarade av på egen hand.
— We were smart enough to know what we didn't know, berättar Scott O'Neil för ESPN.
Personen de har tagit heter Greg Richardson och han kommer att ansvara för Philadelphia 76er nya satsning men i övrigt kommer organisationerna att ha samma struktur som innan vilket betyder att det organisationerna till en början lär fortsätta som tidigare.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..