×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Allmänt

Xtrfy K2 RGB — högkvalitativt tangentbord utan krångel

-6
Avskalad design och ingen mjukvara är några av de egenskaper som gav Xtrfy K2 RGB en köprekommendation när vi testade tangentbordet tidigare i år. Här är en kortversion av recensionen.
Avskalat och kompakt. Där har vi två ord som passar in både på själva tangentbordet och på den kartong det levereras i. Tangentbordet har ingen direkt utsvävande design och endast standard layout på knapparna (Win/Xtrfy- samt FN-knapp inräknat). Själva ramen har en något matt svart finish i jämförelse med den något blankare ytan på knapparna. Ovanför piltangenterna återfinns även den enda egentligen utsmyckningen i form av Xtrfys logotyp.

Inuti detta enkla skal hittar vi dock en hel massa funktioner. Konfigurationen av dessa funktioner sker direkt på tangentbordet, det vill säga att det inte finns någon mjukvara till för att på ett mer grafiskt sätt anpassa K2 efter dina önskemål. Efter att ha rådfrågat manualen föll jag verkligen för denna lösning. Mindre program att installera.


K2, som väger in på 1,25 kg, har switchar från Kailh i stället för klassiska Cherry. Switcharna ska dock, enligt Kailh, klara hela 60 miljoner klick innan det är dags att byta. Funktioner som macro, anti-ghosting och N-key Rollover finns givetvis där också.

Positivt:
  • Omfattande macro-funktion
  • Avskalad design
  • Välbyggt
  • LED-belysning som imponerar.
  • Allt i tangentbordet

Negativt:
  • Endast röda switchar.
  • Kan vara svårt att lära sig till en början.

På det hela taget är detta ett riktigt trevligt tangentbord, speciellt för de som inte vill ha någon extravagant design. Det är även perfekt för de som flyttar runt med sitt tangentbord mellan olika datorer, just med tanke på att alla inställningar styrs med, och sparas på, tangentbordet. Att de har lyckats klämma in så mycket funktionalitet på en sådan liten produkt tillsammans med vetskapen om att tidigare tangentbord från Xtrfy har hållit god kvalitet gör ändå att K2 förtjänar en åtta i betyg, med en rekommendation på det.

Xtrfy K2 RGB finns hos en lång rad återförsäljare med ett pris som startar på 1790 kronor enligt Prisjakt.


Hela recensionen och betyget hittar ni i den fullständiga recensionen.

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..