×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svensk e-sport lanserar gemensam värdegrund

8
På torsdag släpps Svensk e-sports Code of Conduct, ett etiskt regelverk för den svenska e-sportbranschen med syfte att skapa en mer öppen och välkomnande miljö i och kring spelen.
Tolv svenska e-sportorganisationer går nu samman och lanserar en gemensam värdegrund, i form av dokumentet Svensk e-sports Code of Conduct. Releasen sker på torsdag och syftet är att skapa en mer öppen och välkomnande e-sport. Dokumentet innehåller etiska regler som kan användas på e-sportarrangemang på alla nivåer, för både spelare och arrangörer. Föräldrar till e-sportare får också handfasta idéer om hur de kan närma sig och förstå sina barns e-sportande.

"Det här är ett stort steg mot att skapa en e-sport för alla", säger Jesper Englin, utbildare på projektet Respect All Compete.

Värdegrundsdokumentet är resultatet av ett 14 månader långt arbete och grunden för materialet kommer från djupintervjuer med 45 nyckelpersoner i branschen. Därefter har en arbetsgrupp bestående av tolv svenska e-sportorganisationer gemensamt tagit fram det färdiga dokumentet.

"Det känns otroligt bra att branschen kommer samman för att lyfta frågor kring mångfald och inkludering, det här är ett unikt samarbete som har möjlighet att skapa verklig förändring", säger Alexander Hallberg, ordförande för spelhobbyförbundet Sverok.

E-sporten är en av världens snabbast växande sporter och 2015 beräknas den nå cirka 2,4 miljarder kronor i intäkter, med en stadig ökning varje år. Under helgen 22-23:e augusti i år tittade över 50 miljoner människor världen över på e-sport, ett nytt rekord.

I en bransch som växer så det knakar och berör många unga människor blir mångfaldsarbetet extra viktigt och i och med lanseringen av en gemensam värdegrund visar den svenska e-sportbranschen att frågorna tas på största allvar.

"E-sporten har en unik potential att vara inkluderande, människor med helt olika förutsättningar kan tävla på lika villkor. Den potentialen vill vi ta till vara på", avslutar Jesper Englin.

Vi på Fragbite är stolta över att vara en av de organisationer som nu ställer oss bakom Svensk e-sports Code of Conduct. Det tillsammans med DreamHack, Respect Allt Compete, Diversi, Spelcenter i Sverige, SpelArena, Dataspelsbranschen, Goodgame, Sverok, Svenska e-sportföreningen, Malmö e-sport samt Stockholm E-sport.

"Det är en självklarhet att vi på Fragbite ställer oss bakom något så viktigt som Code of Conduct. Att tillsammans med de stora svenska organisationerna kunna ta e-sporten till nästa nivå är för oss otroligt viktigt. Vi på Fragbite ställer oss därför bakom Code of Conduct", berättar Fragbites projektledare Joakim "JoeAWESOME" Jansson.




21 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 21 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..