×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NiP arrangerar sommarläger

9
NiP Gaming har offentliggjort sommarplanerna för 2015 — nämligen ett e-sportläger för upp till 300 ungdomar som kan lära sig ett och annat om e-sport.
I sommar finns det möjlighet att åka på e-sportläger, nämligen ett projekt vid namn Area08 som arrangeras av NiP Gaming och eventföretaget Eventosaurus. Projektets syfte är att skapa något likt fotbollsläger fast för e-sport, och på plats kommer spelen CS:GO, League of Legends och Dota 2 att vara huvudtitlar.

I de två förstnämnda speltitlarna kommer representanter från NiP Gamings egna professionella lag att närvara för att lära ut ett och annat, medan det fortfarande är aningen oklart vilka experter som kommer att träna i League of Legends.

— Vi kommer använda spelare och managers som coacher och efter man lärt sig av proffsen får deltagarna tillämpa det de lärt sig själva för att se om det skett förbättringar. Vår ambition är att det ska vara en exklusiv känsla, att deltagarna ska känna sig speciella och sedda och få hjälp med det man känner att man behöver få hjälp med. Tips och tricks på saker som är svåra att lära sig annars, säger projektledaren Andjela Kusmuk via Aftonbladet.

Vill förebygga nätmobbning

Tidigare i dag kunde svenska folket se både Kusmuk och Emil "HeatoN" Christensen prata nätmobbning i TV4 Nyhetsmorgon, och givetvis kommer detta ämne även att stå på griffeltavlan för sommarens tillställning, detta i samarbete med anti-mobbning-organisationen Friends.

— Vi har brunnit länge för att få ungdomar att ha bra självkänsla och behandla varandra väl och vi är glada att Friends vill samarbeta med oss. Jag tror det kommer bli jättebra och hoppas att stjärnornas närvaro gör att deltagarna lyssnar, berättar även Kusmuk på Aftonbladet.

Area08 går att jämföra med Inferno Online E-Sport Camp, som arrangerades under sportlovet 2013. Även där hade NiP Gaming ett finger i spelet, och liksom i sommarens läger fick deltagarna lära sig mycket mer än bara själva spelandet.

Bildkälla: Facebook

34 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 34 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..