×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Debattartikel om esport på SvD Opinion höjer ögonbryn

-14
Det var för tre dagar sedan som en debattartikel publicerades på Svenska Dagbladet där insändaren beskrev varför han ser esport som någonting skadligt, snarare än positivt.
"Försenad språkutveckling, allvarliga hälsoproblem och påtaglig risk att utveckla spelberoende är några av de negativa sidorna som brukar uppmärksammas." Så öppnar André Persson, författare bakom böckerna "Godis åt folket : en bok om hur svenskarna blev sockerslavar i karamellkungens rike" samt "No Bull - Hur internet och 24-timmarssamhället fick energidrycken att flyga", sin insändare i SvD Brännpunkt där han tar ett mycket kritiskt ställningstagande mot esporten och livsstilen som kommer med den.

Allt fler forskningsresultat tyder nu på att stillasittandet kan leda till en mängd negativa hälsoeffekter – oberoende av hur mycket man tränar vid sidan om. Det rapporteras om: Svaga muskler, skört skelett, dålig rörlighet, försämrad koordination och balans, negativ påverkan på ämnesomsättningen och hjärtkärlsystemet, med följder som övervikt, diabetes, högt blodtryck och förhöjda blodfetter.

Persson, vars sistnämnda bok är ämnad att detaljera de medicinska konsekvenserna av utökad konsumtion av energidrycker anser att just miljön esportare jobbar i uppmuntrar dess utövare att dricka mer energidryck för att hålla igång, samtidigt som de blir stillasittande under majoriteten av sina träningssessioner.

Risken är hög att utövarna i Rickard Nordins sport blir en kader av lätt överviktiga individer med en puls på 150, som hålögt sitter spelar samtidigt som de äter onyttig snabbmat som sköljs ner med energidrycker.

Artikeln skrevs som ett svar på Centerpartisten Rikard Nordins egna debattartikel där han ansåg att esporten borda få utökat stöd i ljuset av massiva event och det konstant växande fenomenet. Följande Nordins egna artikel har ett flertal insändare med just ämnet esport blivit uppmärksammade, och så tidigt som idag skrev ett flertal esport-profiler, däribland Madeleine "Maddelisk" Leander, om vad det är de anser att esporten behöver för att verkligen frodas här i Sverige.

Bildkälla: Andersson Pocket

42 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 42 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..