×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Andrey "Trolden" Nolden nekad visum till BlizzCon

1
Fastän Blizzard har personligen bjudit in Youtube-stjärnan nekade den lokala ambassaden hans ansökan med motiveringen att "Youtube inte är riktig media."
Den extremt populära Youtubaren som fokuserar på Hearthstone blev injuden av Blizzard till att delta på deras uppkommande monster-konvent, som i år kommer avslutas med ett exklusivt framförande av Metallica, som en medlem av pressen. Men när Nolden nådde sin lokala ambassad fick han sitt medie-visum nekat.

Anledningen? Att Youtube inte gills som media och han därmed inte kan kalla täcka eventet som en journalist. Ambassaden sade även att det som skulle krävas för att få honom ombord ett plan till USA skulle vara att han jobbade för Blizzard, delade Trolden med sig av till GosuGamers igår. Blizzard ska dock jobba med Trolden för att nå en lösning.

"The embassy staff were perplexed when they saw the invitation and paid travel expenses by Blizzard, particularly because I was not an actual Blizzard employee, which is apparently necessary if I am to be granted a Visa."

Det som även kan ha påverkat den rysstjecken är just det faktumet att han är rysk medborgare, som i dagens lägen kan definitivt påverka hans chanser att få tag på ett visum till de förenta staterna. Detta har skett bevisligen ett flertal gånger under det senaste året.

Virtus.pro hade extrema problem med att få sina visum säkrade till den tredje upplagan av The International, och även det ryska LCS-laget Gambit Gaming blev starkt påverkade av det faktum att de inte kan ansöka om visum på en vim inom Europa då Riot valde att ta EU LCS-divsionen till London på kort varsel, vilket därmed ledde till att Gambit var tvungna att spela sina matcher med fyra inhoppare efter att de inte kunde förnya dem i tid.

Samtidigt så försöker diverse esporter minska strulen omringandes det värdefulla pappret, i frontlinjen försöker Riot främst att underlätta för spelare och lag i processen att generera visum genom att få spelare i deras ligor att anses som atleter, vilket ger dem rätten att ansöka om atlet-visum.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..