×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

DH Bukarest i helgen!

1
I helgen är det dags för vad som mycket väl kan vara den sista internationella Counter-Strike 1.6-turneringen. DreamHack Bukarest arrangeras i Rumäniens huvudstad, i en lokal som har det söta namnet Turbohalle.

På plats kommer vi se en hel del, ursäkta ordvalet, b-lag men även ett och annat topplag från innan CS:GO-tiden. Svenskdanska fnatic, som är starkast på pappret, kommer att ställas mot bland andra PGS Ozone-treorna Anexis och även place2play.ru, som kom fyra på det Portugisiska evenemanget nämnt ovan.

Det såg ut att bli en extremt rolig deltagarlista när både Wikipediots, vars nyfödda stjärna COLON alltid underhåller med sin galna spelstil lika läckra headshots, och svenska hatersG0nnahate kvalade in via det första internationella onlinekvalet. Nu har jag dock tappat lite tagg om jag ska vara ärlig.

Varken danskarna eller svenskarna kommer att närvara i Turbohalle i helgen, detta på grund av problem att hitta någon som vill sponsra ett 1.6-lag. Trots att det är relativt billigt att resa till Bukarest förstår jag att man kanske inte vill plocka pengar ur egen ficka för att åka till Rumänien. Landet är säkert ett fantastiskt sådant, men det är ju inte någon Sunny Beach-resa direkt.

Ukrainarna ställde in
Även Natus Vincere och KerchNET, som också ses som ruskigt vassa lag, tvingades ställa in. De sistnämnda hade liksom ovanstående lag ekonomiska problem, medan Na`Vi hoppar över evenemanget då de har ett för hektiskt schema. Jag respekterar deras val, men jag kan inte säga att jag riktigt förstår det.

Det känns som att ett lag som Na`Vi, som alltid är en finalkandidat, och som inte heller givit några som helst tecken på en CS:GO-övergång, skulle vara oerhört peppade på att spela dessa turneringar i CS 1.6:s slutspurt. För mycket resande kan dock tära på en mer än man anar, så jag respekterar som sagt deras val att stå över.


Na`Vi ställde in på grund av ett hektiskt schema.

Om vi då kollar på deltagarlistan ser vi fnatic, Anexis och place2play.ru i olika grupper, och det fjärde seedade laget blev bulgariska DooM, som tog Wikipediots plats i turneringen.
Grupp A
Anexis
Earthquake
HEADSHOTBG
es

Grupp B
fnatic
TeG
BLACKBELT
iNation

Grupp C
DooM
GamerHouse
IGG
BGDonLINE

Grupp D
place2play.ru
hGh (ersättare väntas)
neXt!
paiN
Spännande? Njäe. Gruppspelet kommer med största sannolikhet inte bli något extraordinärt, men jag försöker vara öppen för en och annan skräll. Det känns som att de CS:GO-klara spelarna i place2play och de "relativt orutinerade" grabbarna i Anexis kan inleda lite knackigt, vilket kan innebära en och annan nagelbitare.

Frågan är dock; om Anexis och place2play spelar som de ska, vem får oturen att möta fnatic i en semifinal? För låt oss vara realistiska, laget som kommer i motsatt bracketsida till fnatic kommer förmodligen att få en strandpromenad till finalen, medan laget som då ställs mot fnatic i semifinal kommer behöva göra något i stil med sin livs match för att avancera till det stora avgörandet.

Det ultimata skulle ju vara om vi får se Anexis och place2play drabbas samman redan i semifinal. Då får vi en garanterat glödhet match, och vi slipper möjligheten att se ett av dessa två förhandstippade podium-placerade lag bli steamrollade av fnatic.


Jag kommer att följa hela turneringen som klistrad framför skärmen. Gruppspelet kommer jag att följa mest för att snoka efter de alltid lika roliga highlightrundorna som förekommer när lite "sämre" lag möts, och speciellt när de ställs mot topplagen. Slutspelet blir dock spännande, främst när man får se hur semifinalerna kommer att se ut, och även hur Anexis/place2play ställer sig mot fnatic nu efter PGS Ozone.

Det var lite otur att fyra, för mig, intressanta lag tvingades ställa in. Jag tror dock att det kommer bli en rolig turnering att följa overall, och förhoppningsvis kommer vi se en hel del sköna highlights och några uppstickare.

Utan att riktigt veta vilka som får möta vilka i slutspelet skulle jag tippa fnatic som vinnare, place2play som tvåa och Anexis på en tredjeplats. Jag tror stenhårt på fnatic, men skulle bli positivt överraskad om något annat lag tog hem turneringen.

Vad tror ni?

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..