×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Om någon hade övertygat mig

1
Alldeles nyss skrev jag en nyhet om att Inferno Online kommer att arrangera ett E-Sport Camp för 9-13-åringar under sportlovet, och jag tänkte förklara lite varför jag tycker att det är en bra sak.

Det kommer säkerligen brista ut skratt från många olika håll över nyheten, speciellt över faktumet att Inferno Online arrangerar detta E-Sport Camp för en så ung skara människor. Detta är absolut inte tanken bakom nyheten.

Faktum är att väldigt många av våra härliga anhängare har gjort "felaktiga" val när det kommer till datorspelande. Det populäraste är väl att låta det gå ut över studier och även att låta det gå ut över ens hälsa. Detta är en del av E-Sport Campet.
  • Hälsa – Kombinera datorspel med studier och bra kost, föreläsning.
  • Personligen var jag aldrig speciellt bra i skolan. Jag hade lässvårigheter och även problem med att uttrycka mig i texter när jag växte upp. Ämnen jag fann tråkiga var omöjliga att konvertera till något underhållande för mig, vilket även gjorde att jag hade extremt svårt för att engagera mig i till exempel matematik eller "NO"-ämnen. Detta var inte datorns fel.

    Dock blev det en prioriteringsfråga i gymnasiet. När jag blev tillräckligt gammal för att sjukanmäla mig själv var det väldigt lätt att hasa sig till telefonen istället för att hasa sig till skolan, vilket oftare än sällan gjorde att jag helt enkelt spenderade vardagar framför datorn.

    Efter gymnasiet hade jag egentligen ingenting att skryta över, och jag visste absolut inte vad jag ville göra då jag misslyckats med att pröva på så mycket som möjligt under min skoltid. Fanns det någonting jag skulle vilja göra skulle det ha med film att göra, men en karriär inom ett sådant område skulle kräva ytterligare terminer bakom skolbänken, alternativt att slå sig in på något form av indie-sätt, vilket i och för sig genom mer tur än skicklighet var det som hände i slutändan, mer eller mindre.

    ♦♦♦


    Jag är även en ganska stor kille, för att gå över till något som kanske känns mer offentligt - min övervikt, som uppenbarligen skapats av stillasittande och oförsiktig kost. Om jag ska vara ärlig har jag ingenting emot hur jag ser ut, även om jag kanske enligt många borde tappa många kilon. Jag har dock inte alltid varit bekväm med det.

    Jag tycker personligen att jag är en ganska trevlig och underhållande person, men att vara trevlig betyder inte alltid att man blir trevligt bemött. Kombinationen av det usla självförtroendet som följde min näst intill obefintliga insats i skolan och att ofta få höra hur överviktig jag var tärde på mig. Just jag lärde mig att hantera det tidigt genom humor, att skämta bort det. Detta är dock inte något alla har i blodet.

    Med åren insåg jag att det ändå bara handlar om utseende, och så länge jag mår bra i kropp och själ gör det ingenting om jag har mer fläsk än många andra. Det tog dock ett bra tag innan jag förstod det.


    ♦♦♦


    Så, varför skriver jag allt detta när det skulle handla om Inferno Onlines E-Sport Camp? Jo, det handlar helt enkelt om att du KAN ta dig någonstans utan klockrena betyg, och du KAN lära dig att inte bry dig om vad andra säger. Dock är vägen dit osäker och tuff, och den kan ta en onödig mängd gnista och självsäkerhet med sig.

    Jag känner väldigt många människor som är otrygga i sin kropp och/eller arbetslösa, och många av dem stör sig inte ens hälften så mycket på att vara överviktig eller arbetslös som de stör sig på känslan av att inte kunna göra något åt det.

    Därför tycker jag att det som killarna på Inferno Online och föreläsarna som skall komma dit gör är en riktigt bra grej, även om de till en början kanske inte kommer få många att inse hur mycket det kanske kan väga in i slutändan. Jag menar, hade någon lyckats övertyga mig om att mina betyg och min vikt var något mer än bara betyg och vikt, och således fått mig att fokusera mer på skolan och min hälsa, hade jag nog suttit på bra mycket bättre minnen än jag gör idag.

    22 kommentarer — skriv kommentar

    Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
    Visa 22 kommentarer

    Skriv en kommentar

    Laddar..