×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Vilken resa – 10 år

1
10 år. 10 år. 10 år… hela 10 år har Fragbite funnits på internet, eller ja, utöver en väldigt oskön serverraid så har vi, i hela 10 år, levererat nyheter, filmer och filer. För att inte glömma bort underhållning.

2010 / 2011

Det har varit en resa. Jag har tyvärr inte varit med i 10 år, så jag kan inte uttala mig om hela resan. Men jag har dock varit med i tre – ett år som community manager och två år som ansvarig.

Det har varit tre fantastiska år. Första året började med en coverresa till CeBIT för att sedan avslutas, för min del, med en coverresa till Los Angeles. Under detta år jobbade jag även på DreamHack.


När man tänker tillbaka greppar man direkt hur många vänner man faktiskt fått på vägen. Att jobba med Fragbite som varumärke och community har verkligen många fördelar. Självklart har det funnits jobbiga tider också, men allt löser sig, alltid.

Mitt arbete började på riktigt i slutet på januari 2011. Jag tar första steget in på Nyheter24:s kontor, sätter mig ner, och får direkt 600 dokument dumpade i knäet av Tomas och Filip. Kul. Tomas och Filip, två personer som faktiskt är rätt galna. Trots att de kanske verkat lite torra (de är inte det!) så har de haft helt sjuka idéer. En idé i dokumentet är märkt ”dela ut korv” – ett koncept jag fortfarande tänker genomföra någon dag.

Galna idéer. Jag älskar galna idéer. Det första jag och André gjorde när vi börja jobba på N24-kontoret var just det - förverkliga galna idéer.

Minns ni:Detta är bara en del av de grejer vi gjort. Halvkasst producerade, men ack så bra.

Vi startade "Kontorsbloggen (1.0)" som nu är inne på 3.0. Bättre kamera, en mikrofon och ännu mer kärlek. Vi har alltid haft som mål att publicera en kontorsblogg varje vecka, men det är något vi inte alltid håller.

En kollega och god vän, Gustav Käll, hade en idé som löd ”fatta vad grymt det hade varit att göra en spoof på returpack-reklamen?”. Så det gjorde vi.

På DreamHack Summer 2011 gjorde vi vår första livesändning. De som kommentera var HeatoN och THREAT. En skön mix. Det gick bra. Vi gjorde ju en videointervju med walle, ett par månader senare var det han som kommenterade DreamHack Winter tillsammans med HeatoN.

Jag och André har även testat att livesända en MSI BEAT IT-turnering från en studio i Sollentuna. Jag undrar fortfarande vad jag gjorde i den studion.

För att inte glömma: Vi skickade GeT_RiGhT till Argentina för att vara med i Wipeout.


2012


Försöker för första gången få någon form av struktur på året. Det gick ju bra. Vi börjar livesända fler och fler turneringar. E-Sport SM, Copenhagen Games, Intel-turneringen på IO, DreamHack Summer. Hela våren handlade om livesändningar och det kändes som att det aldrig skulle ta slut.

Jag åkte Sverige runt och fixade med livesändningar. Spännande upplevelse. Jag träffade Fragbite:are på McDonalds i Göteborg och blev fotad av Fragbite:are på T-centralen i Stockholm.

Vi öppnade även upp för Dota2. Det var dags. Vi behövde testa något nytt. I ungefär samma veva släppte Valve CS:GO. Hela Counter-Strike-scenen stannade upp. Vilket spel ska jag välja? ”CS:SHITGO” läste man i kommentarerna av arga användare. Men proffsen gick över, och det blir bättre och bättre. NiP kom tillbaka. Stort.

Vi började även utveckla Fragbite v3 från grunden. Vi är nästa klara. Jag lovar. Lite till bara.

Vi skapar, tillsammans med CDON, THOR OPEN – en omfattande esport-turnering med hela 7 olika titlar. 600 000 SEK i prispengar och intresset är enormt. Känns bra. Finalerna går av stapeln 8-9 december i Kistamässan i Stockhom, med kvalstopp på Gamex och DreamHack Winter 2012. Totalt åtta stycken öppna kval i de större spelen.

Man får inte heller glömma bort att vi skapat webbtv-programmet Thank God It’s Fragbite. Det spelas in varje vecka i 10 veckor. Ett riktigt hästjobb.

För att inse hur mycket som faktiskt händer idag, som händer varje dag och hur man ska hantera allt. Prioritera. Vi leverar varje månad över 200 nyheter, över 50st filer i form av highlights eller liknande, ett par recensioner och ett par krönikor.

Majoriteten av alla som jobbar på Fragbite och har jobbat under dessa tio åren har lagt ner ett hästjobb. Slitit. En coverresa utomlands är oftast inte något lyxigt. Långa dagar och mycket stress, men man hittar alltid något roligt och minnesvärt.

Jag hoppas alla ni som besöker och läser Fragbite inser hur mycket jobb och tid som lagts ner för att sajten än idag skall står kvar.

Min kärlek går ut till alla i nuvarande crew och till de som kommit och gått under de 10 åren som Fragbite varit vid liv!


Xoxo,
Pontus Eskilsson

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..