×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

FragbiteFBBlogginlägg

Make Hanzo great (again)

1
30 miljoner spelare! Anniversary-event + patch och Overwatch Contenders!
Halloj igen! Nu var det faktiskt ett tag sen sist då jag tyvärr har haft lite fullt upp med annat här i livet, men nu är det allt dags igen. Det finns dessutom en hel del saker som man skulle kunna diskutera, och det skulle ta lite väl lång tid att faktiskt gå in på allting ordentligt, så jag tänkte köra på något slags urval och sen får vi se vart det leder.

Först och främst så kan jag ju inte låta bli att nämna att Overwatch fyller ett helt år. Under detta år har nu över 30 miljoner spelare satt sin fot i Overwatch-universumet! Det firar Blizzard med ett anniversary-event som självklart kom med nya event-lådor. Dessa innehåller bland annat 11 stycken legendary-skins och nya emotes till alla hjältar i form utav en egen dans. Här kan ni se alla nya skins och emotes.

Make Hanzo great (again)
Även om det kanske inte var en megastor balance-patch (Här kan ni läsa fullständiga patch notes) så tror jag att den kan komma och göra viss skillnad och möjligtvis någon liten meta-shift. Det jag tänker rent metamässigt är väl att man skulle kunna se lite fler pick-baserade comps med Hanzo på grund av hans buff som innebar 10% snabbare "draw time" för varje skott, samt att i princip kunna släppa av ett skott direkt efter att ha klättrat på en vägg.

Hur som helst så skulle det vara jäkligt roligt att få se lite mer Hanzo spelat i competitive-scenen, både uppställningar som kretsar kring att han får en tidig pick på en motståndare, men det skulle också vara fränt att få se honom i lite mer "vanliga" comps om man nu kan säga så. Det känns ju självklart osannolikt men det vore ändå lite coolt, åtminstone tills man skulle tröttna på att se det haha.

Competitive-laddern har dåligt rykte
Nu har också competitive-säsongen lidit mot sitt slut, och det är nog banne mig på tiden, åtminstone om man tänker på vilken kvalité som många matcher har haft ett tag nu. Det har varit riktigt lågvatten vad gäller den biten. Tycker denna säsong varit konstig på många sätt, men den mängd trolls och folk som bara throwar en massa games har verkligen varit over 9000 känns det som. Självklart kommer det alltid finnas rötägg i alla spel och nivåer, men vad gäller Overwatch så måste något verkligen förändras från Blizzards håll. På något vis tweaka matchmaking-systemet och/eller report-funktionen. Något måste åtminstone hända för att vända vindarna för competitive-spelläget.

Som det fungerar just nu så delas end-season rewards ut baserat på den högsta rating man haft den säsongen, med undantag för topp 500 ranks - där måste man sluta säsongen på topp 500 för att få tillhörande belöning. Detta tror jag kan vara en del av problemet just för att många som ligger i topp 500 med sina mainkonton sedan spelar på ett annat konto strax under topp 500 och trollar runt för att minimera konkurrensen på den topplats som mainkontot har. Förhoppningsvis var det där någorlunda lätt att förstå, vet inte riktigt hur jag ska förklara det men jag tror att det definitivt kan vara en bidragande faktor till dålig matchkvalité även på hög nivå.

Så här ser upplägget ut för Overwatch Contenders.
Så här ser upplägget ut för Overwatch Contenders.

Overwatch Contenders League
Sist men inte minst så har nyligen Overwatch Contenders offentliggjorts, en liga med öppen registrering för de som vill ta sig in på den professionella scenen. Ligan kommer att spelas på två regioner; europa och nordamerika, och den totala prispotten ligger på 50 000 USD för vardera region. Riktigt grymt att vi äntligen får en provsmak på hur en officiell liga kanske kommer att se ut i Overwatch. Även om vi alla fortfarande väntar på Overwatch League så är det ju gött att vi åtminstone får Contenders nu i sommar, som jag förmodar kommer att agera som någon typ utav challenger-liga för att ta sig upp till OWL så småningom. Det återstår väl att se dock, men just nu känns det åtminstone gött att det drar igång turneringar överhuvudtaget. Större turneringar och ligor har ju varit en bristvara i scenen eftersom alla väntar på mer info om OWL från Blizzards håll, som i sin tur har lett till att organisationer droppar sina Overwatch-lag. Även turneringsarrangörer har ju tagit ett steg tillbaka och inte velat satsa på stora Overwatch-events eftersom Blizzard i princip skulle kunna göra den irrelevant helt utan förvarning.

Glöm inte att signa upp för Overwatch Contenders League nu hörni, så kanske vi syns på Kings Row!


Toppbild: Blizzard

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..