×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

FragbiteFBBlogginlägg

Lúcio - för bra och rätt så tråkig

3
Att Lúcio är en viktig hero är det inget snack om, men att han också är en tråkig heal-bot som alla kan spela går inte riktigt ihop med det förstnämnda tycker jag.
Hallå igen hanzo-mains, omnic-haters och alla ni andra!

Det här med Lúcio har jag funderat en hel del på, ganska mycket på grund av inspiration ifrån OverSight (Overwatch-podd ledd utav allas vår Duncan "Thorin" Shields och Christopher "MonteCristo" Mykles). Lúcio är utan tvekan en utav de allra mest pickade hjältarna i Overwatch, förmodligen överlag men jag tänker specifikt på den professionella scenen. Hans väldigt enkla aura-baserade toolkit är något som i alla fall jag har en riktig hat-kärlek gentemot. Det är ju hur coolt som helst att skejta på väggen och hålla sig så nära taket som möjligt medan man healar sina teammates med auran för att sedan hoppa ner med en vältajmad Sound Barrier. Men den riktiga anledningen till varför han är så viktig är naturligtvis speed-boosten, som trots nerf kanske är något utav det viktigaste i spelet för att komma igenom choke-points och dylikt. Jag kan faktiskt inte annat än att hålla med i diskussionen från just OverSight om att en movement speed boost för hela laget verkligen blir en must have i de flesta pro-sammanhang. Det är helt enkelt för starkt för att låta bli att använda.

Samtidigt finns det också en diskussion kring hur tråkig Lúcio är att spela, självklart talar inte detta för alla i världen men det finns garanterat många som håller med. Just på grund av detta så vill nu Jeff Kaplan och gänget bakom Overwatch göra honom roligare att spela, samtidigt som han inte ska bli ett lika självklart val i laguppställningen. Om man ska använda den nuvarande PTR-patchen för att döma detta så kan jag inte säga att jag är ett fan. Från i princip alla synvinklar är det en stor buff för Lúcio. Med 50% ökad healing och snabbare movement speed på väggar så tycker jag inte att nerfen på hans aura radius (från 30m till 10m) har så stor betydelse. Men detta är trots allt på PTR och vi får helt enkelt se vad som kommer med över på en live-patch, om något alls.

Jag tycker det känns som att den movement speed som han ger hela laget helt enkelt är för stark, men det råder samtidigt brist på alternativ rent utility-mässigt. Det är Lúcio + Ana som är standarden vad gäller supports, och skulle PTR-Lúcio gå live som han är i nuläget så skulle det bara bli ännu starkare med Anas healing-boostande granat tillsammans med Lúcios buffade aura. För att bryta trenden på något vis så skulle jag väldigt gärna se fler supports och tanks till hero-poolen, då det nog skulle kunna ge en bra variation för sättet att bygga sin laguppställning på. Den senaste hjälten, Orisa, kanske är ett steg i rätt riktning åtminstone?

Jag kan starkt rekommendera OverSight för de som är intresserade. Just Lúcio-diskussionen finns på episod 8 med svenske Misfits-spelaren Sebastian "Zebbosai" Olsson som gäst.

Vad tycker ni om support-situationen i Overwatch just nu? Hur tror ni den kommer se ut i framtiden? Dela gärna med er av tankar och åsikter så hörs vi nästa gång, peace!


Toppbild: Blizzard

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..