×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Ja men visst blev det ett VM-guld!

1
Jag har bytt kanal, haft hjärtat i halsgropen och nerverna på utsidan. Det krävdes straffar, men nu är det klart. Sverige tar VM-guld i ishockey 2017, och vilken final det blev.
Ja vad ska man säga. Det är helt underbart. Ett extremt stjärnspäckat Tre Kronor har tagit sitt tionde VM-guld genom tiderna. Henke Lundqvist klev fram och var den kung laget behövde. Skelleftepajken Oscar Lindberg, till vardags lagkamrat med just Lundqvist i New York Rangers, fick vara med och ta guld. Något som gör det hela extra roligt för mig som ett fan av både Skellefteå AIK och New York Rangers.

Sedan har vi William Nylander. 21 år gammal blev han utsedd till hela turneringens MVP. Poängbäst i det svenska laget med 14 poäng fördelat på sju mål och lika många assist. Vilken spelare. Det är verkligen bara att lyfta på hatten.

Det finns många andra som är värda att uppmärksamma, så som Bäckström, Hedman, Strålman, Lindholm, John Klingberg, Landeskog... ja egentligen hela laget. I ärlighetens namn är jag avundsjuk på er som bor i Stockholm, för jag skulle också vilja befinna mig på Sergels torg i morgon för att fira detta lag.

Säga vad man säga vill om ishockey-VM som turnering, men när så här många svenska NHL-proffs sluter är det verkligen mäktigt. Det råder inga tvivel om vilken kvalitet de båda finallagen höll. Underbart!

Nu närmar vi oss verkligen slutet på hockeysäsongen 16/17. Det är nu bara NHL som ska avgöras, sedan tar det paus över sommaren. Fast paus och paus. Redan nu pågår ju det som är nästan lika roligt, silly season.


Artikelbild: Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..