×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

FragbiteFBBlogginlägg

Nu väntar jag bara på New York Rangers

1
Boston-spelare firar.Foto: Eric Kilby
Boston-spelare firar. Foto: Eric Kilby. Creative Commons.


Idag kunde vi läsa att NHL-laget Boston Bruins ägare investerar i esporten, ett riktigt roligt besked. Det är dock inte det första NHL-laget vars ägare har fått upp ögonen för sporten, däremot så är det det första bland de så kallade "Original Six". De sex lag som var med i National Hockey League under säsongerna 1942/1943 till 1966/1967.

Även om jag huvudsakligen är insatt i, och intresserad av, SHL går det inte komma ifrån vilken fantastisk liga NHL är. Jag, precis som så många andra, är uppvuxen med hockeybilder och för mig har det sedan dess varit ett enda lag som gäller. New York Rangers. Det var spelare som Brian Leetch, Mark Messier och framför allt målvakten Mike Richter som fångade mig. Nu hoppas jag att detta klassiska lag, som även de tillhör Original Six-gänget, även de ska ge sig in i esporten. Frågan är bara vilken organisation de skulle investera i.

Mark Messier var en av mina idoler i Rangers. Foto: Brendan Lee. Creative Commons.
Mark Messier var en av mina idoler i Rangers.Foto: Brendan Lee. Creative Commons.


Den stora drömmen är så klart att valet i sådana fall landar på en svensk organisation. Förutsättningarna är dock, tyvärr, inte de bästa. Jag tror att det behövs ett topplag (åtminstone inom den egna kontinenten) i CS:GO och, framför allt, ett League of Legends-lag med en plats i LCS. Här ser jag även en risk med den senaste tidens anstormning från ägare inom de klassiska sporterna. Sverige kan tappa sitt inflytande och sin relevans.

I IFFHS ranking över världens bästa fotbollsligor för 2015 hamnade Sverige på en blygsam 39:e plats. SHL pendlar ofta mellan en tredje- och fjärdeplats vid liknande rankingar för ishockey. Trots detta ser vi de svenska stjärnorna kasta sig ut ur landet för att spela i NHL, KHL, Nationalliga A och så vidare. Förklaringarna är givetvis många, men en stor sak är bristen på kapital. Därför skulle det vara extremt roligt, och nyttigt, för svensk esport och vi fick se en kapitalstark investerare satsa på svensk esport. Det behövs. Samtidigt som gräsrötterna behöver fortsätta växa även dem.

Men men... hur det än blir hoppas jag verkligen att vi får se New York Rangers inom esporten i framtiden. Mest bara för att jag själv gillar klubben!

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..