×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

FragbiteFBBlogginlägg

Farligt höga förväntningar på Las Vegas-turneringen

1
Jag älskade verkligen publiken i Malmö, som skapade en magisk inramning. Foto: Adela Sznajder/DreamHack
Jag älskade verkligen publiken i Malmö, som skapade en magisk inramning. Foto: Adela Sznajder/DreamHack


Jag håller på och räknar ner. Till vad? DreamHack Masters Las Vegas, så klart. Majorturneringar är, av förklarliga skäl, i en klass för sig. Ändå ser jag nästan fram emot den kommande DH-turneringen mer än Eleague-majorn. Det är bara att titta på vad jag skrev efter den första upplagan av Masters.

"Ärligt talat har jag svårt att komma på någon att kritisera. Allting verkade riktigt professionellt och spelarna är supernöjda. Även de som jag tidigare berättat har kritiserat föregående DreamHack-evenemang. Jag hoppas verkligen att DreamHack ser möjligheterna med dessa arenaevent och att de fortsätter satsa på konceptet i framtiden. Självklart ska DreamHack anordna sina jätteevenemang i Jönköping även i fortsättningen, men för att kunna fortsätta växa inom esportscenen är deras nya arenakoncept den rätta vägen att gå."
Det blev alltså som jag önskade. Dessutom får vi se DreamHack sätta upp detta arenakoncept två gånger i år, det står klart sedan 2017 års upplaga av Masters Malmö presenterades. Det kommer, förhoppningsvis, att bli helt fantastiskt.

Vad då "farligt höga förväntningar"?
DreamHack är ett svenskt företag med en otroligt stark förankring i den svenska esportscenen. Det syntes klart och tydligt under förra årets arenaturnering i Malmö Arena. Då fick vi det även, svart på vitt, att DreamHack utan problem klarar av att arrangera en turnering av den kalibern. Den fantastiska publiken hjälpte sedan till att ge det hela en riktigt härlig inramning, och det är där jag är lite orolig inför nästa veckas evenemang.

Kommer verkligen den amerikanska publiken att leverera? Nu kommer det givetvis finnas tillresta fans från hela världen, på plats i MGM Grand Garden Arena. Det vore dock konstigt om inte en majoritet av besökarna ändå är amerikaner och även om publiken vid MLG Columbus 2016 och Eleague-majorn stundtals var fenomenal var känslan inte i närheten av lika mäktig som i Malmö.

Sedan är det klart att DreamHack satte ribban väldigt högt med Masters Malmö i fjol. I princip allt flöt på under hela turneringen, vilket gör att minsta lilla avvikelse den här gången riskerar att ge helhetsintrycket en törn. Jag litar dock på det rutinerade gänget bakom evenemanget. De kan sin sak. Får de sedan med sig publiken... ja då lär DreamHack Masters Las Vegas bli en succé!

Vad har ni för några förväntningar på nästa veckas turnering? Hur stor chans är det att NiP lyckas försvara sin titel från Malmö? Lämna gärna en kommentar!

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..