×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

FragbiteFBBlogginlägg

Godsent har rätt, det är oprofessionellt

1
Gårdagens nyhet om att Godsent uteblir från WESG-finalerna slog ned som en bomb i CS:GO-Sverige. Själv blev jag väldigt besviken då lagets deltagande var en av få saker som gjorde att turneringen, sin massiva prispott till trots, kändes intressant.

Jag tog genast kontakt med Godsent-coachen Alexander "rdl" Redl som lovade att återkomma så snart de hade ett offentligt uttalande redo, vilket han även gjorde. Själva uttalande stod spelaren Jesper "JW" Wecksell för och vi skrev om det sent igår kväll.

Där finns en del intressanta detaljer. Jag vill dock börja med det som anknyter till rubriken på det här blogginlägget.

Dock tog vi beslutet i sista minuten, något som vi känner är väldigt oprofessionellt och väldigt egoistiskt.
Jag håller med dem, fullt ut. Att lämna återbud så här kort inpå en turnering, utan att det beror på akuta sjukdomsfall eller liknande omständigheter som spelarna själva inte rår för, är inget annat är förbaskat oproffsigt. Det är sådant som jag hoppas ska försvinna från esporten så snart som det bara går, för det bidrar till de osäkerhetsmoment som finns inom scenen och som - tyvärr - kan bidra till avskräcka framtida investerare. Dessutom kan jag tänka mig att många av de som tänkt besöka evenemanget på plats i Kina känner en stor besvikelse då flera av spelarna i Godsent tillhör scenens mest framgångsrika, sedan spelet först såg dagens ljus.

Stress och dålig form

Som en av anledningarna till avhoppet nämner JW hur han själv känt sig stressad över att de endast skulle få 24 timmar mellan WESG och majorturneringen. Det här är något som de bör ha känt till under en längre tid, vilket gör att jag ser det som ett svagt argument att använda sig av.

"Som ni vet har vi haft väldigt, väldigt tuffa månader bakom oss. Vi trodde att majorkvalet skulle lösa många av våra problem — självförtroende och tillit — men förlusten mot PRIDE uppenbarade motsatsen. /.../ Kombinera detta med stressen av att vårt lag har spelat "dogshit" och inte utvecklat ett dugg. Jag vet att mina lagkamrater delar den känslan."
Även ovanstående argument kan tyckas lite luddigt. En bra prestation i Kina skulle möjligen kunna ge laget den boost i självförtroendet som de så desperat verkar behöva inför Eleague-majorn. I slutändan kan jag dock förstå dem, både när det gäller den faktiska tidsmässiga stressen och allt kring lagets nuvarande form samt prestationer. Jag önskar bara att Godsent hade kunnat ta beslutet, samt meddelat arrangörerna, i god tid så att ersättare hade kunnat utses. Nu blir den redan rätt skrala turneringen än mer sargad.

Stämmer uppgifterna har de rätt i kritiken

JW passar även på att svinga lite lätt mot WESG och deras påstående att svenskarna inte hade berättat anledningen till att de ställt in sitt deltagande. Arrangören hade följande att säga om det hela:

"The reasons of that decision are unknown. Also, there was no official comment from the directorship of organization."
Något som inte alls stämmer, om vi ska tro JW. Han bemötte påståendet och påstår att WESG visade förståelse då Godsent berättade om sitt beslut, samt att det måste ha blivit något fel i kommunikationen mellan lag och arrangör.

"Jag vill poängtera att det inte är sant att vi aldrig gav något uttalande. //...// Jag vill inte på något sätt försöka beskylla WESG, för det förtjänar de inte, men reaktionen jag fick när jag kontaktade dem om detta ärende kändes väldigt tunn. De verkade inte ta det alltför hårt, och jag tolkade det som att de förstod och respekterade oss. Det har uppenbarligen uppstått ett kommunikationsfel här. Jag frågade till och med igår natt om när de skulle offentliggöra det, för jag antog att de skulle vilja ha något slags uttalande, men de sa bara att de skulle släppa det om sju timmar eller så."
Om vi väljer att tro på JW, vilket vi i dagsläget inte har någon anledning till att avstå från, är detta mycket beklämmande. Arrangören väljer att framställa det som att Godsent inte har förklarat varför de inte kommer att delta, trots att det är precis vad de har gjort. Möjligen såg WESG det som ett enkelt sätt att "straffa" Godsent på, att få dem att se sämre ut än vad de redan gjorde i och med avhoppet. I sådana fall är det inte bara lågt, det är rent utav barnsligt. Straffa dem gärna om ni anser er vilja göra det, och har täckning för det genom de avtal som bör finnas på plats mellan arrangör och deltagare, men inte på ett småsint publikt sätt som dessutom påstås vara osant.

Heja Epsilon!

Nåja, nu får vi lägga hela den här historien åt sidan. Jag hoppas att vi slipper se sådana här beslut kort inpå en turnering fler gånger, inte minst från svenska lag, under 2017. Det är helt enkelt ovärdigt den professionella scenen.

Nu får vi svenskar som tänkt följa turneringen helt och hållet rikta blickarna mot Epsilon. Det har dessutom börjat bra för dem. De slog tämligen enkelt brasilianska Team oNe i lagets öppningsmatch och spelade sedan 1-1 mot EnVyUs. I och med detta är de med och slåss i toppen av den tuffa gruppen.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..