×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig

Tournaments open for registration

FragbiteFBBlogginlägg

Lite intressanta - och roliga - fakta från majorkvalet

1
Jesper
Jesper "JW" Wecksell intervjuades av Sue "Smix" Lee efter att Godsent säkrat majorbiljetten. Foto: Eleague


Majorkvalet är över för den här gången. Åtta lag har lagt vantarna på varsin majorbiljett, däribland svenska Godsent som faktiskt var först ut med bedriften. Här nedan presenterar jag några intressanta fakta från förra veckans kval.

Endast fyra av totalt 34 matcher avgjordes först efter förlängning, FaZe Clan mot Cloud9 (19-17), Counter Logic Gaming mot Renegades (19-16), NiP Gaming mot HellRaisers (17-19) och Immortals mot G2 Esports (17-19).

De största vinsterna stod ryska Vega Squadron och franska EnVyUs för. Först ut var fransmännens utskåpning av Team Spirit på Dust2, en match som slutade 16-2. Vega Squadron bjöd sedan på något av en rysk återupprättelse då de utklassade NiP Gaming på Cache med samma siffror.

Svenska Godsent blev det första laget att säkra en majorbiljett då de kammade hem kvalets tredje matchvinst mot Dignitas, den matchen slutade 16-11 till svenskarna.

Det europeiska hopkoket mousesports förlorade sin öppningsmatch i kvalet med 6-16 men kunde sedan lägga vantarna på en majorplats efter att ha vunnit tre raka matcher. Faktum är att mousesports var det lag som förlorade minst rundor av alla under kvalet, endast 27 stycken.

Om vi vänder på det kan vi konstatera att Vega Squadron förlorade flest rundor, hela 70 stycken. Vi ska dock komma ihåg att de då spelade fem matcher under kvalet.

Dust2 och Mirage kom att bli kvalets mest spelade kartor, de spelades åtta gånger vardera. Minst spelade blev en av höstens populäraste, Cobblestone, tillsammans med Nuke. Dessa båda spelades endast en gång vardera.

Dust2: 8
Mirage: 8
Overpass: 7
Train: 5
Cache: 4
Cobblestone: 1
Nuke: 1

Tar vi oss en närmare titt på de individuella topplistorna, som sammanställs av hltv.org, återfinns några svenskar i toppen. Det är dock ingen utav dem som lyckas ta hem en förstaplacering. Som exempel kan nämnas att Godsent-spelaren Robin "flusha" Rönnquist placerade sig på en andra plats över de spelare som gjorde mest skada per runda (98,8).


shox, här i mitten, var starkt bidragande till att G2 lyckades kvala in till den kommande majorturneringen.
shox, här i mitten, var starkt bidragande till att G2 lyckades kvala in till den kommande majorturneringen. Foto: Eleague


G2-spelaren Richard "shox" Papillon toppade flest listor, nämligen följande: K/D-differens (+42), totalt antal kills (129), kills per runda (0,93) och antal öppningskills (26).

Ninjas in Pyjamas uttåg ur kvalet innebär att svenskarna missar en majorturnering för första gången någonsin. Lagets negativa spiral i majorsammanhang fortsätter alltså. Nästa gång det beger sig måste de gå hela den långa vägen genom en europeisk minor om de ska ha en chans att få spela en major på nytt.

Finn "karrigan" Andersen har minst sagt varit ett nyttigt tillskott för FaZe Clan. Under majorkvalet stod han ut lite extra genom att vinna flest clutchrundor av samtliga spelare, hela fem stycken. FaZe kvalificerade sig för majorn efter ha passerat genom kvalet obesegrade.

Med det tror jag att det är dags att runda av. Det finns egentligen en hel del annat att säga om kvalet men för nu får det stanna vid dessa korta, lite roliga, fakta.

Vad tycker ni stack ut mest under majorkvalet?


Nu befinner jag mig nere på kontoret i Stockholm under några dagar, vilket alltid är trevligt. Nåja, slutskrivet! Frid!

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..