×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Främste olympiern genom tiderna med hyllning till esporten

3
Den amerikanske simmaren Michael Phelps är historisk på många sätt. Inte minst då han, med stor överlägsenhet, har vunnit flest guldmedaljer i OS-historien. Ja han är helt enkelt den främste olympiern genom tiderna. 23 guldmedaljer och 28 medaljer totalt har det blivit för den nu 31-årige amerikanen, född i Baltimore.

Något som förmodligen inte är fullt lika känt är hans stora intresse för gaming. För Phelps handlar det om Call of Duty, ett spel som han verkligen vurmar för och tydligen ska vara rätt duktig på. Varför då detta snack om en simmare? Jo, det var nämligen han som delade ut priset till årets esportspelare (Marcelo ”coldzera” David) vid The Game Awards tidigare i veckan. Inte nog med det. Phelps höll även ett kort anförande och klargjorde där sin syn på esportare; de är atleter precis som han själv.


Vad betyder då detta?

Phelps nämner i sitt tal att det för honom inte finns några tvivel kring den skicklighet, mängden träning och dedikation som krävs för att bli en professionell gamer. Sedan presenterar han kandidaterna som sina "fellow athletes".

Vi har sett många exempel under de senaste åren var stora profiler från mer traditionella sporter har klivit fram och tagit ställning för esporten. Flera av dem är säkert mer kända än simmaren Phelps, tack vare sin storhet inom de amerikanska jätteligorna. Phelps storhet visar sig dock på ett annat sätt. Under fyra olympiska spel har han, som tidigare nämnt, samlat på sig 23 guldmedaljer. Det är hela 14 fler än vad de fem olympier med näst flest guldmedaljer har vunnit. Totalt har han alltså vunnit 28 medaljer, det är tio fler än den med näst flest medaljer.

Att Phelps har tagit ställning för esporten kommer inte att göra så att den Internationella Olympiska Kommitén, IOK, plötsligt kommer att ta upp esport till nästa OS. Det är dock ett stort steg på vägen till ett sant internationellt erkännande för allt vad esporten är idag och kan tänkas bli i framtiden.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..