×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

SteelSeries Sensei MLG

1
Ytterligare en SteelSeries Sensei-mus har nått marknaden och den här har fått tilläggsnamnet MLG, Major League Gaming, efter tävlingen med samma namn. Vanligtvis brukar sådana här möss inte ha några nyheter alls förutom brandingen med en ny färg och namn och vid första anblick är det lätt att tro att så är fallet även den här gången.

Sidan 1

Design och ergonomi



Har ni spelat med en Xai, Sensei eller Sensei Raw så kommer ni känna igen er. Formen är identiskt, men sin ganska långa, men relativt smala kropp som är helt neutral och passar båda höger och som vänsterhänta spelare. Där Xai och Sensei Raw är eller finns att tillgå i gummibehandlat yta för att öka friktionen och därmed förbättra greppet har MLG mer likheter med vanliga Sensei. Den har en blank yta, som visserligen inte ger lika bra grepp som sina syskon, men som ändå är trivsam och något till färgen något mörkare än vanliga Sensei. Dock tycker jag att det är synd att när man ändå gör en ny och dyrare version av Sensei att man inte följer i samma fotsteg som Raw och erbjuder två olika ytskikt.



Fortsätter vi att kolla efter förändringar ser vi att den upplysta SteelSeries-logan är ersatt av ett MLG-dito och färgerna går i MLG:s, All-American blå, vit och röd, vilket även inkluderar ränder i mussladden. Detsamma gäller för displayen under musen, som även den har fått ett MLG-dito. Utöver dessa designmässiga förändringar är Sensei MLG lik sina bröder. Knapparna och scrollen sitter där de brukar och känns lika sköna att använda. Med två sidoknappar på vardera sida för att fortsätta kunna vara neutral. Under finner vi två stora glidfötter, en fram och en bak och båda täcker i stort sett hela musens bredd.











Teknik



Specifikation

  • Frames per second: 12000

  • Inches per second: 150

  • Mega pixels per second: 10.8

  • Counts per inch: 1 – 8200

  • Double Counts per inch: 8201 – 16400

  • Maximum acceleration: 30 G

  • Sensor data path: True 16 bit

  • Lift distance: 1 mm

  • Maximum polling: 1000 Hz
MLG-designen i all ära, den gör sig bra, men det är i musen det hänt en del. Sensei har inte direkt en mus med dålig precission, med sina 11 400 CPI så har man den här gången valt en ny sensor och via SteelSeries Engine pumpar man upp den i hela 16 400 CPI. Sensorn känns igen, den har tidigare setts till i CM Storm Sentinel Advance II och Qpad 5K Le, med blandade resultat. 32 bit ARM-processorn klarar som sagt av upp till 16 400 CPI, och 150 inches per second och 30G acceleration. I Sensei MLG fungerar den alldeles utmärkt och även om jag själv inte känner att jag har något behov av hysteriskt mycket CPI så är det säkert någon som uppskattar det.



För några veckor sedan testade vi SteelSeries Sensei Raw som var en avskalad och förenklad Sensei för att passa de som är under en stramare budget. Sensei MLG är raka motsatsen, den är den dyraste av dom alla och har alla funktioner från vanliga Sensei såsom, FreeMove (Prediction), ExactLift, ExactAim (funktion som ligger en sniper med långsamare rörelse), ExactAccel(Motsatsen till ExactAim), ExactSens (möjliggör ändring av sens med allt från 1 till 8 200 CPI) och profiler. Du kan givetvis ställa in vilken CPI du vill använda och Hz. Allt justeraras efter önskemål i SteelSeries Engine, som i mitt tycke är ett väldigt lyckat program. Speciellt för mig som testar väldigt många olika möss och snabbt vill gå tillbaka och kunna jämföra. Då kommer programmet ihåg mina iställningar och så fort musen är inkopplad är allt som vanligt.



Vill ni har mer information om musen så hittar ni recensionen av SteelSeries Sensei här.



Att jag är nöjd med SteelSeries Sensei MLG lär knappast gå någon förbi, men det stora frågetecknet i min mening är snarare om det verkligen är värt merkostnaden mot en vanlig Sensei, eller för den skull en Sensei Raw? MLG kostar just nu från 695 kronor, Sensei 589 kronor och Raw 449 kronor. Många kommer säkert inte hålla med mig, men för mig är svaret nej, den är inte värt de extra pengarna. En Sensei Raw duger alldeles utmärkt för de allra flesta.

Positivt:

  • Prestanda och precision

  • Ligger otroligt bra i handen

  • Fungerar lika bra för vänster som högerhänta

  • Tilltalande för ögat och fina materialval

  • Sköna knappar och scroll

  • Inget behov av drivrutiner, men SteelSeries Engine är riktigt bra
Negativt:

  • Väldigt dyr

  • Lite hal, saknar en rubberized-version
Pris:

  • Från 695 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt
Testinformation



Under testet spelades dessa spel:

Battlefield 3

Counter-Strike 1.6

Counter-Strike Global Offensive

Diablo III

Starcraft II



Dessa musmattor användes:

SteelSeries Qck fnatic Edition

SteelSeries S&S

Qpad CT Fragbite Edition

Qpad Heaton XL

Roccat Taito
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..