×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
 • Facebook
 • Google

Artikel

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

FragbiteFBÖvrigt

Cyborg M.M.O. 7 Gaming Mouse

1
Cyborg har funnits ett tag, men vi har inte testat några produkter från dom förut, så det här är det första i raden av många under sommaren. Först ut är Cyborg M.M.O. 7 Gaming mouse, som är precis som det låter en multifunktionsmus med lustigt utseende. Konkurrenterna heter framförallt Razer Naga och Corsair M90 som vi har testat förut, utan att bli direkt imponerade. Kommer M.M.O. 7 lyckas bättre?

Sidan 1

Design och ergonomiÄven om jag redan visste att Cyborg inte bara är ett namn, utan även ett designspråk på deras gaming produkt fick jag ändå en smärre chock när jag öppnade kartongen. Den bredaste mus jag sett äntrade musmattan och det följde med en låda med alternativa delar. Japp, ni läste rätt. Man kan bygga om musen efter eget tycke. Vill man ha glossy-sidor, dvs blanka eller om man vill ha delar med gummi på för bättre fästa så är det bara att bygga om sin mus. Oavsett vilket alternativ man väljer så kan man avgöra hur lång musen ska vara, det går även att göra det lite bredare än vad den redan är. På baksidan finns en skruv som man justerar allt som sitter på vänstersidan, dvs där man har tummen. Vill man ha det längre bak eller framåt så är det bara att justera. Vill man ha baken på musen långt fram för ett fingergrepp, så ställer man in det, vill man ha den långt bak för att passa claw eller palm så ställer man in det.En funktion som inte är unik för Cyborg, men konkurrenterna släpper möss med olika storlekar istället, Cyborg låter dig justera den du redan köpt istället. Dock går det aldrig att göra den liten och smidig. Oavsett vilket grepp jag testar så tycker jag att den är för bred. Färgmässigt är den lyckad, svart och orange gör sig bra tillsammans.Musen i sig har 15 stycken knappar, samt en klickbar scroll. Scrollen är något trögare än vad vi annars är vana med, men det är faktiskt ganska skönt när man väl vant sig. Knapparna är sköna att använda, de ger ett rejält motstånd och ett destinkt klick när de trycks ner. Däremot är många av dom väldigt illa placerade, men så är det ju med alla dessa multifunktionsmöss. Nästan alla knappar som sitter på vänster sida kommer man åt när man spelar och det slutade efter en stund med att jag tröttnade och tog bort deras funktioner. En av knapparna är en 5D-knapp, som går att tryck in eller tilta åt fyra olika håll för att komma åt olika egenskapen. Säkerligen användbart i MMO-spel. Därtill finns det flera olika modes med förinställda inställningar för Diablo, World of Warcraft och Skyrim.Självklart har en mus av det här slaget även ett inbyggt viktsystem. Tar man bort alla vikter är det tyvärr musen fortfarande alldeles för tung. Jag brukar använda produkter i två veckor innan jag skriver en recension, så även den här gången. Antingen har man då vant sig med produkten trots dess nackdelar eller så är de för stora för att man ska kunna vänja sig. I det här fallet är storleken, knappar som är i vägen och vikten ett stort problem som jag aldrig vande mig med. Det är helt enkelt inte skönt att spela med.

TeknikFeatures

DPI range – 25-6400dpi (in 25dpi steps)

Acceleration - 50G

Polling Rate -Dynamic up to 1000Hz

Tracking Speed - Up to 6m/sec

Always On

PTFE "Slick" Feet

Gold plated connector

Braided USB cable

L.E.D. colors for each mode
Man skulle kunna tro att en mus som går att justera så pass mycket som denna är teknikspäckad till max för att kunna anpassa sig efter användaren, men icke. Du kan givetvis ställa in DPI och lite småsaker, men en funktion som jag numera ser som standard är val av Hz. MMO7 har visserligen stöd för upp till 1000Hz, men det dynamiskt Hz, så du kan inte justera själv.Programvaran är ingen trevlig bekantskap. För att vara en multifunktions mus med makron så är det inte speciellt lättarbetat och valen är väldigt få för en så pass genomarbetad mus. Prestandamässigt är det lite svårt att avgöra hur pass bra precisionen är då musen är så tung att den inte alls fungerar för FPS-spel. Det är svårt att dra tillräckligt snabbt i vissa lägen och när man väl gör det ger inte musen tillräckligt med förtroende och presterar inte som önskat. Å andra sidan så är inte det här en mus ämnad för FPS-spelare. Därmed inte sagt att de inte behöver klara av snabba spel, en mus bör fungera till allt. Det bör dock tilläggas att den fungerar lite bättre på hårda musmattor.Sammanfattningsvis har vi konstaterat att musen är stor, tung och ger stora möjligheter att förändra dess form, storlek och till viss del även vikt, via viktsystemet. Det finns massor med knappar och det går att göra makron. Mjukvaran behöver ses över och det saknas stöd för grundläggande tekniska funktioner, som val av Hz. Prestandan lämnar även en hel del att önska. Nu är det dags att titta på priset, det billigaste alternativet jag har hittat är 1090 kronor och det var hos DustinHome. Konkurrenterna Corsair M90 och Razer Naga kostar runt hälften. Om jag var i behov av en mus med många knappar och möjlighet till makron och struntade fullständigt i den enorma prisskillnaden skulle jag ändå inte välja M.M.O 7 framför Naga eller M90. De är lättare att leva med. Däremot upplevs Cyborg leverera klart bättre kvalité på hela bygget och knapparna än de två konkurrenterna.

Positivt:

 • Möjlighet att ändra storlek

 • Möjligt att välja sidor av gummi eller blank plast

 • Viktsystem

 • Många knappar, makromöjligheter och game modes

 • Hög upplevd kvalité
Negativt:

 • För stor i sitt minsta läge

 • Väldigt tung

 • Fruktansvärt dyr

 • Precisionen behöver ses över

 • Saknar grundläggande tekniska funktioner
Pris:

 • Från 1090 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt.

TestinformationUnder testet spelades dessa spel:

Battlefield 3

Counter-Strike 1.6

Starcraft IIDessa musmattor användes:

SteelSeries Qck+

SteelSeries Qck fnatic Edition

SteelSeries S&S

Qpad CT Fragbite Edition

Qpad EC-R

Qpad Heaton XL
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..