×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
 • Facebook
 • Google

Artikel

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

FragbiteFBÖvrigt

SteelSeries Kana

1
SteelSeries släppte för ett tag sen ytterligare en mus som följer deras numera standardiserade design, likt Kinzu, Xai och Sensei. Denna är tänkt att passa in mellan den enkla minstingen Kinzu och mellanmodellen Xai. Musen i fråga heter Kana.

Sidan 1

Design och ergonomiStorleksmässigt passar den utmärkt in i storlek mellan Kinzu och Xai/Sensei. Helt enkelt lite större än Kinzu men mindre än de andra. Den har försetts med fem knappar och en klickbar scroll. Kinzu har ju bara tre knappar och en klickbar scroll. Sidoknapparna är vältilltagna och upptar nästan en tredje del av musens längd. Detta kan vara bra, men det beror lite på om man använder sig av claw eller palm-grepp när man spelar. Gillar man att greppa runt musen ordentligt så sitter sidoknapparna helt okey, men håller man musen med ett fingergrepp så sitter de illa, då kommer man trycka ner sidoknapparna av misstag. Det är väl emellertid ingen jätteproblem då de flesta inte kör med fingergrepp. Precis som alla andra SteelSeries-möss, förutom Ikari, så är den neutral i greppet. Med andra ord höger som vänsterhänta kommer uppskatta den lika mycket.Vad man däremot inte kommer att uppskatta är glidytorna under musen. De har förvissa samma form som de på Kinzu, men de är något större, högre och ingen avfasad kant. Det gör att det fastnar damm på kanterna. Värre är att de slits väldigt väldigt fort. Jag testar i regel alltid produkter i två till tre veckor innan jag skriver en recension, anledningen är givetvis att jag vill att varje produkt ska få ordentligt med tid i fall om tillvänjningen tar tid eller att jag verkligen vill hinna hitta lite fel. Mer tid än så är svårt att få tid för då det ibland har en tendens att bli kö på inkommande produkter. I Kanas fall är glidytorna ovanligt dåliga, faktiskt de värsta jag varit med om hittills. Konstigt, då jag inte upplevt det som ett problem med tidigare Steelseries-möss. Som tur är erkänner SteelSeries att glidytorna kan vara dåliga och erbjuder sig att ersätta dom. Mer information finner ni här.Passform och materialval på knappar och scroll håller inte heller lika hög kvalité som jag är van med från Steelseries. Fungerar gör dom, men man är van med bättre. Designmässigt däremot ser den helt okey ut, den jag fick ta del av är svart med orange knappar, men den finns även i vit. Scrollen i sig är vältilltagen och har ganska mjuk rullning, men kräver ganska mycket tryck för att tryckas ner.Sidorna på Kana är blanka, så det kan uppstå viss glid mellan fingrarna och musen, men hela ovansidan är klädd med gummi så att man helt ska tappa greppet lär inte hända. Musen i sig är väldigt lätt, vilket jag uppskattar. Många uppskattar dock mer tyngd och en lösning att nå båda kan vara att ha inbyggt viktsystem. Det saknas, men det gör det å andra sidan i Kinzu, Xai och Sensei också.TeknikKana har lite mer dpi i än Kinzu, 3600 istället för 3200. Istället verkar Kana dela optik med Kinzu v2 som har likadana specifikationer.Frames per second: 3600

Inches per second: 130

Mega pixels per second: 3.7

Counts per inch: 400 – 3200

Maximum acceleration: 30 G

Sensor data path: True 16 bit

Lift distance: ~2 mm

Maximum polling: 1000 Hz
Ett problem som många möss har är att de inte är jätteförtjusta i flerfärgade musmattor, tex SteelSeries Qck fnatic Edition. Vid riktigt snabba rörelser kan den lagga ur lite. SteelSeries uppmanar att man ska installera senaste drivrutinerna och firmware. Efter att det är gjort och valet går till några olika helt svarta musmattor så fungerar det betydligt bättre, men jag vill inte påstå att det fungerar perfekt.Två olika DPI-inställningar går att ställa in genom mjukvaran, vilken DPI väljer du själv och sen växar du snabbt via DPI-knappen bakom scrollen. 125, 250, 500 eller 1000Hz går även att välja i mjukvaran. Samt vad knapparna ska göra samt spara profiler, men där tar funktionerna slut.Kana kostar runt 340 kronor, varken jättebilligt eller dyrt. Någon hundring dyrare än Kinzu. Nej, Steelseries Kana var en klar besvikelse. Alltför många och allvarliga fel. Synd då SteelSeries har flera andra alldeles utmärkta möss i sitt sortiment, välj en annan.

Positivt:

 • Relativt billig

 • Både för höger och vänsterhänta

 • Snygg design

Positivt och negativt:

 • Smidig mjukvara, men få funktioner

Negativt:

 • Sämsta glidytorna vi hittills testat(Går att ersätta)

 • Sämre kvalité än sina bröder

 • Sensorn uppskattar inte flerfärgade musmattor

 • Sidoknapparna används vid misstag
Pris:

 • Från 339 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt.
TestinformationUnder testet spelades dessa spel:

Battlefield 3

Counter-Strike 1.6

Starcraft IIDessa musmattor användes:

SteelSeries Qck+

SteelSeries Qck fnatic Edition

SteelSeries S&S

Qpad CT Fragbite Edition

Qpad EC-R

Qpad Heaton XL
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

30 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 30 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..