×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

ASUS Vulcan ANC

1
Vulcan ANC är en produkt i Republic of Gamers-serien av den internationella jätten ASUS. Lurarna har blivit prisade för sitt grymma ljud och sin ljudisolering, och har dessutom klassats som de bästa gaming-lurarna på marknaden av olika recensenter. Aningen skeptisk, men hoppfull, tycker jag att vi tar oss en titt på vad dessa påkostade, prisbelönta lurar har att erbjuda.

Sidan 1

Design och ergonomi


Vid första ögonkastet kan man ju inte direkt säga att Vulcan ANC är fula, snarare tvärtom. Det tilltalar en faktiskt, det ser påkostade och stiliga ut. Man ändrar man sig dock lite så fort man greppar lurarna. Vulcan ANC känns lite "löst" och "rangligt", trots sin stabila behagliga vikt känns det som att det skulle gå i bitar om man tappade det. Detta beror nog mycket på att det går att fälla ihop en hel del, och om man vecklar ut det utan att vara försiktig känns det som att man bryter sönder det. Detta är nog bara inbildning och är absolut ingen stabil grund för att kalla headsetet för ömtåligt.





När lurarna väl sitter på huvudet känns de väldigt ostabila. Jag är ganska tjockskallig, men kan inte riktigt få lurarna att sitta som jag personligen föredrar. Om jag böjer mig framåt, låt säga för att plocka upp något som ramlat på golvet, ramlar lurarna av om jag inte håller i dem. Många tycker säkert att det är skönt med lurar som inte sitter åt sådär jättehårt, och det finns givetvis i alla fall en positiv aspekt med detta; öronen blir inte "trötta" av trycket från kåporna. Vulcan ANC kan sitta på ditt huvud ett bra tag innan du faktiskt känner att du behöver vila öronen, en detalj som många andra lurar inte har att erbjuda.



Vadderingen i kåporna är även den väldigt bekväm och är nog också en bra anledning till att öronen inte tröttas ut. Det som i så fall skulle kännas obekvämt med Vulcan ANC är att isoleringen är såpass intensiv att det nästan känns som att man har lock för öronen när man bär lurarna. Detta är dock till hundra procent en vanesak och inget att oroa sig över.



Något som de flesta lurarna har att erbjuda nu för tiden, och som även Vulcan ANC har, är en ifråntagbar mikrofon. Väldigt behagligt om man helt enkelt inte ska använda den, men personligen hade jag nog hellre haft en uppfällbar sådan som inte går att tappa bort.



Teknik




SPECIFICATION

  • Driver: Driver Diameter: 40 mm

  • Frekvensomfång: Hörlur: 10 ~ 20000 Hz

  • Impedans: 32 Ohm



    Noise Cancelling Performance:

  • Active: Maximum > 15 dB, 85 % ambient noise cancellation

  • Passive: Maximum: > 30 dB



  • Driftstid: Lyssningstid (per laddning): upp till 40 timmar

  • Mått: 21 x 18 x 7 cm

  • Vikt: 325 g

  • Tillbehör: Transportväska

  • Användarhandbok

  • Ljud


    ASUS Vulcan ANC har ett ganska intressant ljud. Drar man igång musik känns det som att det är ganska behaglig bas i dem utan att man egentligen drar igång någon bas, men på samma sätt känns det lite burkigt. I CS känns ljudet ganska diskant, men ändå basrikt. Det är svårt att förklara, men jag tycker att det fungerar bra i CS. Om man vill fokusera på aningen fetare spel som till exempel Battlefield 3 tror jag definitivt att man kan få mäktigare ljud för ett mindre pris då ljudbilden känns ganska smal i dessa.



    Precis som väntat stänger Vulcan ANC ute ljudet runtomkring dig väldigt effektivt. Speciellt lyhörda är de inte heller. Givetvis läcker en del av ljudet ut om man pumpar musik på högsta volym, men med en normal volym bör ditt ljud inte störa folket runtomkring dig.



    Den ifråntågbara mikrofonen kan inte få något annat än godkänt då den aldrig strulat eller fått någon som lyssnat på mig att klaga. Den gör det man förväntar sig att den skall göra, inget mer, inget mindre.



    Jag tycker att ASUS Vulcan ANC är en ganska bra produkt. Jag gillar att de är ihopfällbara och således enkla att bära med sig. Jag gillar att de är bekväma och väldigt ljudisolerande. Jag inte heller något emot att de enligt mig ser bra ut. Dessa lurar fungerar bra i CS och är okej att lyssna på musik i om man inte har några högre krav, men för priset förväntade jag mig allmänt bättre ljud, ett ljud som jag dock inte tror skulle vara lika bra i Counter-Strike 1.6.



    Positivt:
    • Ihopfällbara

    • Bekväma mot öronen

    • Bra ljud i CS

    • Isolerar
    Negativt:
    • Ganska dyra

    • Smal ljudbild

    • Sitter väldigt löst på skallen
    Pris:
    Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

    20 kommentarer — skriv kommentar

    Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
    Visa 20 kommentarer

    Skriv en kommentar

    Laddar..