×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
 • Facebook
 • Google

Artikel

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

FragbiteFBÖvrigt

Tt eSPORTS Azurues

1
Vi har tidigare testat en gaming mus från CM Storm kallad Spawn, CM Storm är skapad av datorkomponentföretaget Cooler Masters. Nu är det dags att ta en titt på Tt eSPORTS som är Thermaltakes svar. De har släppt en hel serie med produkter, men vi ska titta närmare på två av dom, varav en idag.
Först ut är Azurues, en väldigt enkel mus med optisk sensor och Plug n Play.

Sidan 1

Design och ergonomiNågra av er använde säkert Razer Krait, en mus som var så enkel som det kan bli. Bara tre knappar om man räknar i en klickbar scroll, inget behov av installation av drivrutiner. Det vara bara att köra igång direkt. Andra har använt SteelSeries Kinzu och har säkert känt att behovet av knappar inte behöver vara så stort. Enkelheten går före.Azurues är en mus skapad i den andan, endast tre knappar finns om man räknar in scrollen och inga drivrutiner behövs. Det är bara att köra på. Under musen sitter en DPI-switch som går att ställa in i tre lägen, 400, 800 och 1600 DPI.Hela musens översida har fått en gummibehandling för att minska risken att man tappar greppet. Varför man nöjde sig med bara översidan och inte tog sidorna också vet jag inte. Det hade underlättat mycket då Azurues inte direkt har en förlåtande design. Den är nämligen väldigt, väldigt låg i bakkant för att vara hög på mitten och men något lägre framtill än mitten. Det hela ger ett väldigt konstigt grepp och trots gummit på översidan känns det som handen håller på att glida av musen och man får ta ett nytt grepp. De flesta möss som är väldigt låga i bakändan brukar även vara det framtill, för att man ska få ett vanligt och ergonomiskt grepp, det är dessvärre inte Azurues och trots flera veckors användande så blir jag aldrig riktigt vän med musen. Det har aldrig hänt förut, inte ens med Razer Boomslang som är en udda skapelse. Vad som däremot kan uppskattas är att det inte spelar någon roll vilken hand man håller musen i. Det passar lika illa för alla.Känslan i knapparna är helt okey, men inte mer och musen känns något plastig. För alla er som gillar Logitech möss så brukar det även vara så att ni i mångt och mycket gillar tunga möss, gärna med ett viktsystem som går att reglera. Azurues har nämligen ett sådant. I bakkant på undersidan finns en lucka med plats för tre stycken vikter a 4.5g styck.Fyra stycken, ganska långa men väldigt smala gliddynor under musen finns. Det gör dock ett bra jobb och en direkt jämförelse med SteelSeries Sensei gör gällande att trots mindre glidyta så gör Azurues ett bra jobb.TeknikSom tidigare nämnt finns en DPI-switch med tre förbestämda lägen, 400, 800 och 1600DPI. Dessa fungerar bra men någon snabbswitch, när man lirar till Battlefield och snabbt vill ändra mellan sin normala hastighet och en betydligt snabbare när man kör/flyger ett fordon, är bara att glömma.Den optiska sensorn överraskar inte, den fungerar som det är tänkt. Precis som optiska sensorer brukar göra. Eftersom det inte finns några andra funktioner blir det väldigt lite som jag kan prova så vi går direkt till priset. Musen verkar kosta strax under 300 kronor, även om det just nu verkar vara extrapris hos en viss fransk butik som krängar iväg dom för under 200 kronor. Möjligen prisvärd, men eftersom musen är prissatt i samma prisklass som MS 3.0, SteelSeries Kinzu, Razer Krait, Logitech MX518 osv så skulle jag med tanke på designen inte välja Tt eSPORTS Azurues.

Positivt:

 • Viktsystem

 • Passar även vänsterhänta

 • Bra glid

 • Billig

Positivt och negativt:

 • Gummi för att minska glid på ovansidan, men inte på sidorna

 • Enkel, dock saknar grundläggande knappar

 • Plug n Play, saknar inställningsmöjligheter

Negativt:

 • Väldigt udda design

 • Något plastig
Pris:

 • Från 189 kronor hos välkända butiker enligt Prisjakt.
TestinformationUnder testet spelades dessa spel:

Battlefield: Bad Company 2

Call of Duty: Black Ops

Counter-Strike 1.6

Starcraft II

Total War: Shogun 2Dessa musmattor användes:

SteelSeries Qck+

SteelSeries S&S

Qpad CT

Qpad EC-R

Roccat Sense
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..